Wat is gellak?

Wil je meer over gellak weten? Lees alles over gellak en handige tips op deze pagina! Geen zin om de hele pagina te lezen? Hieronder vind jij de belangrijkste vragen met de directe antwoorden. Wil je je verder verdiepen? Lees dan vooral door!

Wat is gellak precies?

We kennen allemaal de gewone nagellak. Er zijn weinig vrouwen die nog nooit nagellak gebruikt hebben, dus dat begrip kennen we. Maar wat is nou gellak? Gellak wordt gedroogd onder een UV lamp en houdt langer dan gewone nagellak. Er zijn 2 soorten gellak: harde en zachte. De harde wordt gebruikt om de nagel te verlengen. Verwar dit niet met acryl, want dat is iets anders. En de zachte wordt gebruikt om de eigen nagel te lakken en te verstevigen, dus zonder verlenging.

Maar wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen gewone nagellak en gellak?

Het verschil van gellak en normale nagellak

Normale nagellak:

  • Gewone nagellak slijt op een gegeven moment. Het bladdert van je nagels en dan komt het moment dat je je resten nagellak eraf haalt en je nagels opnieuw lakt.
  • Gewone nagellak droogt gewoon aan de lucht.
  • Gewone nagellak opbrengen heb je zo gedaan. Wel daarna even voorzichtig doen totdat het opgedroogd is en je bent klaar.
  • Gewone nagellak kun je zelf heel makkelijk verwijderen met aceton.

Gellak:

  • Gellak is veel steviger dan gewone nagellak. Het blijft veel langer mooi en moet je bijwerken omdat het eraf groeit en niet omdat het slijt of bladdert.
  • Deze lak wordt gedroogd onder een UV lamp. Zo smelten de moleculen in de gel samen en wordt de gellak hard.
  • Met de lak opbrengen en drogen ben je wat langer bezig, maar aan de andere kant hoef je het minder vaak te doen, omdat het langer mooi blijft.
  • Verwijderen van gellak gaat wat lastiger dan bij gewone nagellak. Dus of je laat het doen door een professional of je doet het zelf, maar wel voorzichtig. Je kunt hier lezen hoe je het zelf kunt doen.

Het verschil tussen gel en acryl

Het verschil tussen gel en acryl is dat je gel lakt en acryl opbrengt met een penseel, die je eerst in poeder, en daarna in vloeistof doopt. Gel voelt natuurlijker dan acryl. Acryl is meer chemisch en er zijn mensen die er allergisch voor zijn. Deze mensen kunnen vaak wel gelnagels nemen, omdat deze minder chemisch zijn. Als je meer over de verschillen wilt weten kun je daar hier meer over lezen.

Shellac

Wist je trouwens dat je ook nog shellac hebt. Dat is een versie tussen gewone nagellak en gellak. Dus je hebt de eigenschappen van gellak, maar omdat er oplosmiddel in zit, net als in gewone nagellak, is het dunner op te brengen en makkelijker te verwijderen. En het blijft wel iets minder lang zitten dan echte gellak. De behandeling van shellac is dezelfde als bij gellak.

Gellak trends 2022

De trend van nu is, of heel neutraal of knallen. Een middenweg is er niet! Dus of je lakt je nagels heel naturel of je gebruikt nail-art. En dan kun je niet om steentjes, glitters en metallic heen!

Opvallende trends zijn je nagels lakken in de vorm / motief van een schildpad of de omgekeerde french manicure. Dan wordt het randje niet aan de bovenkant van de nagels gelakt, maar in een soort u – vorm aan de onderkant tegen de nagelriem. Wil je voor neutraal gaan? Bekijk dan deze mooie caramel-achtige lakken:

Hippe kleuren in 2022

Wat de kleuren betreft is de trend dus naturelle kleuren, zoals doorzichtig, nude / pastel in het najaar. Of juist hele donkere kleuren, zoals bruin, bordeaux, zwart. Diep donkerblauw is een kleur die je tegen gaat komen deze winter! En nail – art hoort dus bij de trends van deze winter, dus voor de creatieveling onder ons: je kunt je creatieve ideeën gerust in de praktijk brengen! Voor de zomer raden we strakke en felle kleuren aan, net zoals deze sets van MEANAIL.

Wat is gellak?

Gellak wordt gedroogd onder een UV lamp en houdt langer dan gewone nagellak. Er zijn 2 soorten gellak: harde en zachte. De harde wordt gebruikt om de nagel te verlengen.

Wat is shellac?

Shellac is een variant tussen gewone nagellak en gellak. Je hebt de eigenschappen van gellak, maar omdat er oplosmiddel in zit, net als in gewone nagellak, is het dunner op te brengen en makkelijker te verwijderen.

Wat is het verschil tussen gellak en nagellak?

Gellak is veel steviger dan gewone nagellak en wordt bijna altijd gedroogd onder een UV-lamp. Gellak is ook moeilijker te verwijderen. Hierdoor kost gellak over het algemeen meer tijd. Normale nagellak droogt in principe gewoon aan de lucht en is snel op te doen en schoon te maken.

Meer weten over het zetten van gelnagels?