Wat is nagelverharder en hoe werkt het?

fingers 376812 640 1

Het wat & hoe van nagelverharder.

Wat is nagelverharder en hoe werkt het? De grote vraag, maar de naam zegt het eigenlijk al. Het maakt je nagels harder, ofwel sterker. Heb je ook wel eens dat je nagel dubbelklapt of scheurt? In dat geval kun je dit product gebruiken, zodat dat minder snel gebeurd. Het maakt je nagels steviger! Let op, want het kan ook zijn dat je nagels juist te hard zijn en daarom broos zijn en breken. Dan zou het gebruik van nagelverharder juist averechts werken. In dat geval is de juiste behandeling om je nagels te hydrateren met een verzorgende nagelolie.

Nagelverharder breng je in laagjes op je nagels aan die je daarna weer verwijderd. Het is net of je nagellak aanbrengt, maar dan zonder kleur. Er bestaat overigens wel nagelverharder met kleur. Dat is handig als je nagels echt zwaar beschadigd zijn. Zo kun je je nagels steviger maken en is door de kleur de schade minder zichtbaar! Het is van belang om de gebruiksaanwijzing goed te lezen, want een te veel kan juist het tegengestelde resultaat opleveren. Daar worden je nagels juist broos van. Je kunt nagelverharder aanbrengen voordat je gelnagels opbrengt. Lees hier hoe je dat zelf kunt doen.

De belangrijkste grondstof is formaldehyde. Deze maakt kruisverbindingen van keratine (het eiwit in je nagels).  Bij teveel van deze kruisverbindingen worden je nagels te hard en gaan ze breken en slijten. Vandaar dat je nagelverharder volgens de gebruiksaanwijzing moet gebruiken.

Verschil nagelverharder vroeger & nu.

Vroeger werd er niet zo gelet op welke bestanddelen er nu precies in iets zaten en of het schadelijk was. Producten werden op dieren getest, wat trouwens nog steeds gebeurd, maar minder. Aan het bestanddeel formaldehyde zit nu een maximum wat in een product mag zitten, want te veel is schadelijk voor je gezondheid. In principe kun je er nu van uit gaan dat het niet schadelijk is voor je gezondheid als je het gebruikt. Mits je het natuurlijk volgens de gebruiksaanwijzing gebruikt.

Als je echt tegen chemische middeltjes bent dan kun je ook natuurlijke nagelverharder kopen. Of het werkt? De tijd zal het leren!

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Er zijn meerder soorten. Je hebt ze voor de gevoelige nagels, sterk of extra sterk. Je kunt zelf het beste bepalen welke past bij jouw nagels. Ook kun je er op letten of er verzorgende bestanddelen inzitten. Dan heb je 2 vliegen in 1 klap! Het is handig als het snel droogt! En je kan natuurlijk op de prijs letten! Goede nagelverharder hoeft niets perse peperduur te zijn. Je hebt er ook die perfect werken en goed te betalen zijn.

Kijk eens op www.bol.com en lees de reviews. Dan heb je al snel een beeld van welke nagelverharder resultaat oplevert!

Waarom zou je nagelverharder gebruiken?

Je gebruikt het om je nagels steviger te maken als je nagels snel breken.

Wat doet nagelverharder?

Het legt een extra laagje over je nagels en zorgt voor meer keratine verbindingen in je nagels.

Wat is het risico van teveel nagelverharder?

Bij teveel van dit product worden je nagels geel en gaan ze splijten, omdat je nagels teveel keratineverbindingen bevatten en hun flexibiliteit verliezen.