Verschil UV – en LED lampen voor gelnagels

Hier moet jij op letten als jij een UV Lamp of LED lamp voor gelnagels koopt

Zoals jullie weten is er een UV – of LED lamp nodig om de gel uit te drogen, maar wat voor soort lampen zijn er nu en wat is het verschil? Daarom hier meer over UV – en LED lampen voor gelnagels.

Als je een lamp koopt kun je kijken naar de hoeveelheid Watt. Hoe hoger de wattage hoe sneller de nagels drogen. Dus een 9 Watt lamp doet er langer over om de nagels te drogen dan een 54 Watt lamp. Natuurlijk ligt het er ook aan hoe dik de laag gel is! In UV lampen zitten TL buizen die je kunt vervangen als dat nodig is. Meestal moet je deze 1 keer in het jaar vervangen.

Ook kunnen er opties zitten op een UV lamp, zoals bijvoorbeeld spiegelreflectie,. Dan wordt het UV licht weerspiegeld, zodat de nagels goed uit kunnen harden. Dit heeft natuurlijk wel invloed op de prijs.

Ben je van plan om een UV lamp aan te schaffen? Bekijk onze Top 5 UV lampen voor gelnagels. Wil je meer weten? Lees dan verder.

Wat zijn LED lampen?

Tegenwoordig zijn er een LED lampen met CCFL. In verband met dat UV eventuele gevaren voor je gezondheid op zouden leveren, hebben sommige mensen daar een beter gevoel bij. Als de LED lampen CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp) bevatten kunnen ze LED gels en UV gels uitharden. Zonder CCFL kunnen niet alle UV gels worden uitgehard, dus het is belangrijk daar op te letten. LED lampen worden minder warm dan UV lampen. Ook voor LED lampen geldt het principe: hoe hoger de wattage, hoe sneller de nagels drogen.

De voor – en nadelen

De voordelen van UV lampen zijn dat ze goedkoper zijn. De nadelen zijn dat sommigen zeggen dat ze een gevaar zouden opleveren voor je gezondheid. Maar er wordt UV-A gebruikt en in zulke kleine hoeveelheden dat dat wel meevalt. En de TL buis in de lamp moet je meestal 1 keer in het jaar vervangen.

Voor degenen die liever geen UV lamp gebruiken, die kunnen een LED lamp met CCFL aanschaffen. Het voordeel hiervan is dat de LED lampen lang meegaan en niet vervangen hoeven worden. En ze harden sneller uit. Een nadeel is dat deze duurder zijn.

Veelgestelde vragen over LED lampen & UV-lampen voor nagellak

Wat is een LED lamp voor gellak nagels?

Je kan een LED lamp gebruiken om je gelnagels te drogen. LED lampen worden minder warm dan UV lampen.

Wat is een UV-lamp voor gellak nagels

In UV lampen zitten TL buizen die met ultraviolet belichting jouw gellak doen drogen.

Hoe snel zijn is je gellak droog met een LED lamp?

Voor LED lampen geldt het principe: hoe hoger de wattage, hoe sneller de nagels drogen. Dit betekent dat met sommige lampen je nagels binnen 2 tot 5 minuten droog zijn. Met een hoger wattage is dit al binnen één minuut.

Kunnen LED lampen alle nagellak uitharden?

Tegenwoordig zijn er een LED lampen met CCFL . Als de LED lampen CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp) bevatten kunnen ze LED gels en UV gels uitharden. Zonder CCFL kunnen niet alle UV gels worden uitgehard, dus het is belangrijk daar op te letten.

Welke nagellak lamp is veiliger voor de huid?

Recentelijk zijn er wat negatieve artikelen geweest over de effecten van UV-lampen. Lees hier meer over de effecten. Voor degenen die liever de UV straling vermijden bestaat een LED lamp met CCFL. Het voordeel hiervan is dat de LED lampen lang meegaan en niet vervangen hoeven worden. En de lakken harden sneller uit. Een nadeel is dat de LED gelnagel lampen duurder zijn. Over het algemeen verouderd huid wel sneller als het resultaat van UV-A straling.