Geüpdatet op: 20-09-2023

Gelnagels goud met glitter
Voorbeeld: prachtige gelnagels goud met glitters

Gelnagels: De natuurlijke kunstnagel

Wat zijn gelnagels? Gelnagels zijn een soort van kunstnagel, sterker nog de meest natuurlijke vorm van kunstnagels. Ze zien er niet alleen het meest natuurlijk uit. Ze zijn ook minder chemisch dan andere soorten kunstnagels, maar wat zijn het eigenlijk?

Gelnagels zijn een soort van kunstnagel waar jij na het plaatsen van de kunstnagel een stropig goedje op de nagel aanbrengt, ook wel bekend als gellak, ook wel bekend als gelnagels met tips. Het is ook mogelijk om gelnagels zonder tips (Dan is het meer gellak) te zetten.

Hieronder lees jij over de gelnagels met tips, zonder tips én kun je ideeën opdoen over het versieren van je nagels.

Met tips

De gel is een soort  stroperig goedje wat op de nagel aangebracht wordt en daarna uitgehard met hulp van een UV lamp. Dit wordt meerdere keren gedaan, dus er worden meerdere lagen aangebracht. De eerste laag is een basis laag. Dan komen er kleurlagen, oftewel de bekende gellak, en als laatste een toplaag. Als finishing touch kunnen de nagels versiert worden.

In dit artikel lees jij wat gelnagels zijn, maar wil je alles leren over het plaatsen van gelnagels? Lees dan het artikel over zelf gelnagels zetten.

Zonder tips

Uiteraard kun je ook gewoon gellak zetten zonder tips. Je gebruikt dan geen tip of sjabloon en volgt de bovengenoemde stappen. Je brengt dus gewoon een basis-, kleur- en toplaag aan.

Jouw keuze, jouw stijl

Als je niet van lange nagels houdt kun je ook alleen gel op je eigen nagels aan laten brengen als versteviging. Dan wordt er geen kunstnagel gebruikt om je eigen nagels te verlengen. Als je wel je nagels wilt laten verlengen dan wordt er een tip op de top van je eigen nagels gelijmd. Daarna worden over het geheel de laagjes gel aangebracht. Het leuke van gelnagels is dat je ze op allerlei manieren kunt versieren. Zie ook de voorbeelden hieronder.

Voorbeelden unieke stijlen

Zijn gelnagels gevaarlijk voor je gezondheid?

Er wordt gewaarschuwd dat de UV lampen die gebruikt worden schadelijk zouden zijn voor je gezondheid. Mogelijk heb je dan een verhoogde kans op huidkanker. Als we die UV lampen eens van dichterbij onderzoeken dan zien we dat het om UV – A gaat. UV – A straling is minder gevaarlijk dan de UV – B vorm en de lampen zijn zo afgesteld dat het om een kleine afgifte van stralingen gaat. Als je in de zon zit of onder de zonnebank gaat dan krijg je meer UV – A straling op je huid! Dat betekent niet dat het minder gevaarlijk is, er blijven risico’s. Lees hier 5 tips om de risico’s te verlagen.

Als je je toch zorgen maakt, dat mag natuurlijk, en je wilt toch ook graag mooie nagels. Dan kan je handschoentjes aandoen waar je de top vanaf knipt. Met de handschoentjes bescherm je de huid van je handen tegen de UV straling van de lamp. Hierdoor verouderd je huid minder snel en word je minder blootgesteld aan de UV straling.

Zelf aan de slag met gelnagels

Ben je al helemaal enthousiast over kunstnagels? Je kan gelnagels zelf zetten, maar je kan deze ook laten zetten. Het grootste verschil zit ‘m in de prijs en de kwaliteit. Ook zijn er veel producten voor gelnagels die je wel allemaal moet aanschaffen als je goede kunstnagels wilt zetten.

Daarnaast is er ook veel oefening nodig voor het goed zetten van de nagels. In onze uitgebreide handleiding voor het zelf zetten van gelnagels lees jij hoe je het zelf kan doen.

Veelgestelde vragen:

Wat zijn gelnagels precies?

Gelnagels zijn nagels die verstevigd en gekleurd zijn met gellak en meestal worden verlengt met hulp van een tip of een sjabloon.

Wat zijn gelnagels met tip?

Gelnagels zijn nagels die verstevigd en gekleurd zijn met gellak en meestal worden verlengt met hulp van een tip of een sjabloon. De gel is een soort  stroperig goedje wat op de nagel aangebracht wordt en daarna uitgehard met hulp van een UV lamp. Lees hier wat je allemaal nodig hebt voor het zetten van gelnagels.

Wat zijn gelnagels zonder tip?

Om gelnagels zonder tips te zetten breng je gewoon een basecoat-, kleur- en toplaag aan. De kleurlaag bestaat dan uit gellak. Lees hier meer over hoe jij dit zelf kan doen.

Zijn gelnagels gevaarlijk voor je gezondheid?

Er wordt gewaarschuwd dat de UV lampen die gebruikt worden schadelijk zouden zijn voor je gezondheid. Mogelijk heb je dan een verhoogde kans op huidkanker.