In deze blog gaan we in op de duurzaamheid van gelnagels. Hoe lang blijven ze nu werkelijk mooi? En wat zijn de oorzaken van het chippen van je gelnagels?

Chippen van je gelnagels

Wat betekent het als je nagels chippen?

Als er gezegd wordt dat de nagels chippen dan wordt er bedoeld dat de gel loslaat, gaat bladderen, of het scheurt. Er komt lucht of water onder zodat je manicure loslaat. Je wilt natuurlijk dat je gelnagels zo lang mogelijk mooi blijven, dus wat zijn de oorzaken van het chippen van je gelnagels? Als je dit weet kun je er voor zorgen dat je nagels niet gaan chippen en langer mooi blijven.

371984736 18247191616202449 1503387068056362593 n

De oorzaken van het chippen van jouw gelnagels:

 1. Vermijd water voordat je je manicure gaat doen. Je nagels zuigen zich dan vol met water en na een tijdje zal dit oppervlak weer slinken. Als je in de tussentijd je manicure hebt gedaan zal dit er dus voor zorgen dat je nagels gaan chippen.
 2. Gebruik een buffervijl om het oppervlakte van je nagels glad te maken. Onregelmatigheden kunnen er voor zorgen dat je nagels gaan chippen.
 3. Het is erg belangrijk dat je nagels schoon en stof – en vetvrij zijn voordat je aan je manicure begint. Nadat je nagels schoon zijn ook niet meer aanraken! Als je nagels namelijk niet schoon en vetvrij zijn voordat je de manicure aanbrengt dan kunnen je nagels gaan chippen.
 4. Let er op dat je je handen goed onder de lamp legt. Je kunt ook je duimen apart uitharden als je dat makkelijker vind. Ook is het belangrijk dat je de juiste tijd aanhoudt, dus niet te kort of te lang.
 5. Het is belangrijk dat je de gel goed aanbrengt, dus op de hele nagel met 1 mm. vrije ruimte om de nagel heen. Het is belangrijk dat je nagelriemen vrij blijven, want deze zijn flexibel en kunnen er voor zorgen dat je manicure loslaat.
 6. Ook kun je beter 2 of 3 dunne laagjes aanbrengen dan dikke lagen.
 7. Schud de nagellak die je opbrengt niet, want dan komt er lucht in. Dit zal zorgen voor het chippen van je gelnagels.
 8. Vergeet de topcoat niet! Deze is erg belangrijk voor de sealing en de bescherming van je manicure.
 9. Wees voorzichtig met je nagels. Gebruik handschoenen bij het afwassen, geen lange warme baden of sauna’s en overbelast je nagels niet. Dit zal je nagels langer mooi houden!
 10. Ga niet aan je manicure friemelen, knippen, vijlen en bijten. Dan kan er lucht en/of water tussenkomen en dit kan leiden tot het chippen van je gelnagels.

Zo voorkom jij het chippen van jouw gelnagels

Nu weet jij hoe je het chippen van gelnagels kan veroorzaken. Het voorkomen van chipping kan als volgt:

 1. Voorbereiding van de nagels: Zorg ervoor dat je nagels schoon, droog en vrij van olie zijn voordat je de gel aanbrengt. Dit zorgt voor een betere hechting van de gel aan je nagels.
 2. Gebruik een basislaag: Een basecoat beschermt je natuurlijke nagels en zorgt voor een betere hechting van de gellak.
 3. Dunne lagen: Breng meerdere dunne lagen gel aan in plaats van één dikke laag. Dit helpt om luchtbellen te voorkomen en zorgt voor een gelijkmatige uitharding onder de UV-lamp.
 4. Vermijd de nagelriemen: Zorg ervoor dat de gel niet in contact komt met je nagelriemen, omdat dit kan leiden tot chippen.
 5. Uitharden onder een UV-lamp: Zorg ervoor dat je de gelnagels goed uithardt onder een UV-lamp volgens de aanbevolen tijd. Niet korter en niet langer, zolang je de goede wattage gebruikt en een kwaliteit lamp hebt komt dit helemaal goed!
 6. Gebruik een toplaag: Een topcat beschermt de kleurlaag en geeft je nagels een mooie glans. Het helpt ook om chippen te voorkomen.
 7. Vermijd contact met agressieve chemicaliën: Draag handschoenen als je in contact komt met schoonmaakmiddelen of andere chemicaliën die de gellak kunnen beschadigen.
 8. Hydrateer je handen en nagelriemen: Gebruik regelmatig een handcrème en nagelriemolie om je handen en nagels gehydrateerd te houden.
 9. Wees voorzichtig: Probeer stoten en krassen op je gelnagels te voorkomen, vooral in de eerste uren na het aanbrengen.
364792155 18242488723202449 1549640308904370169 n 1

Hoe lang blijven gelnagels mooi?

Gelnagels blijven 3 tot 4 weken mooi. Ook heb je natuurlijk op een gegeven moment te maken met uitgroei. Als je alleen gellak gebruikt zullen je nagels 2 weken mooi blijven.

Met onze tips tegen chipping kan jij optimaal genieten van je nagels!

363833043 18242313271202449 2746555519373621728 n 1

De foto’s zijn van @Tweetsnails en voor leuke tips en tricks kun je terecht op onze website!