In deze blog gaan we in op de verwijderingstechnieken voor gelnagels. Gelnagels kun je zetten, maar het is ook handig om te weten hoe ze er af kunnen!

Verwijderingstechnieken voor gelnagels

Verwijderingstechnieken voor gelnagels methode 1: afweken

Allereerst gaan we bekijken of je gelnagels af kunt weken. In de meeste gevallen kan dat, alleen harde gel kan alleen maar afgevijlt worden. Ook deze van de verwijderingstechnieken voor gelnagels komt aan bod.

We gaan nu bekijken hoe je gelnagels af kunt weken. Dit gaat het beste met aceton, maar kan ook met warm water, afwasmiddel en zout. Zo ga je te werk:

Stap 1: Vijl het bovenste laagje van de gel, maar zorg er voor dat je niet te veel wegvijlt.

Stap 2: Nu drenk je wattenschijfjes in de aceton en plaatst deze op de nagels. Wikkel er aluminiumfolie omheen per vinger en laat dit 10 tot 15 minuten zitten. Je kunt ook nagellakremover zonder aceton gebruiken, maar dit moet 20 tot 25 minuten weken. Als je je handen in een warme handdoek wikkelt versneld dat het proces en het zorgt voor een relaxmoment.

Alternatieve weekmethode als je aceton geen onderdeel wilt laten zijn van de verwijderingstechnieken voor gelnagels: Doe warm water in een teil met afwasmiddel en een beetje zout. Doe daar je handen 25 tot 30 minuten in. Daarna kun je de gel er afschrappen met een bokkenpootje. We werken van de nagelriem naar de bovenkant van de nagels.

Stap 3: Verwijder de folie en de wattenschijfjes en schrap voorzichtig met een bokkenpootje de gel van de nagels van de nagelriem naar boven. Niet trekken en pulken, want dit kan de nagels beschadigen. Als dit erg moeilijk gaat dan kun je de nagels nog 5 tot 10 minuten laten weken.

Stap 4: Was de nagels en je handen met zeep. Je kunt een handcreme gebruiken om je handen te hydrateren en nagelriemolie voor de nagelriemen. Je kunt eventueel een nagelverharder aanbrengen om je nagels extra te versterken. Hier kun je meer informatie vinden over nagelverharders.

428316167 18270214525202449 4927221160343255767 n 1

Verwijderingstechnieken voor gelnagels methode 2: afvijlen

Bij harde gel kun je alleen maar vijlen en is afweken geen optie. Ook bij de zachtere soorten gel kun je kiezen voor deze methode. Afvijlen is een methode waarbij je al snel je eigen nagels beschadigd, dus het is belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Hoe doe je dat?

Stap 1: Duw de nagelriemen terug met een bokkenpootje. Dit doe je zodat je nagelriemen niet beschadigen tijdens het vijlen.

Stap 2: Met een zachte vijl / bitje vijl je de randen van de gel voorzichtig weg.

Stap 3: Met een grove vijl / bit vijl je het grootste deel van de gel op het nageloppervlak weg.

Stap 4: Met een bufferblok vijl je de laatste restjes voorzichtig weg en zorg er voor dat je de natuurlijke nagel niet beschadigd. Je kunt ook gelijk je nagels in de gewenste lengte en vorm vijlen.

Stap 5: Was je handen met water en zeep en gebruik een handcreme om je handen te hydrateren. Ook kun je je nagelriemen verzorgen met nagelriemolie. Ook hier geldt dat je een nagelverharder aan kunt brengen als extra versterking van je nagels.

391618808 18252839854202449 408710689508001637 n 1

Tips voor de verwijderingstechnieken voor gelnagels

  • Doe het niet te vaak. Je kunt gelnagels opvullen als ze afgroeien en dat is wat vriendelijker voor je nagels. Hier kun je meer informatie vinden over het opvullen van gelnagels.
  • Ga voorzichtig te werk en neem de tijd!
  • Gebruik verzorgende producten voor je handen en nagels om uitdroging te voorkomen. Zeker als je aceton gebruikt.
  • Als je geduld hebt kun je wachten tot je gelnagels er afgroeiten, maar dit zal een tijd duren.
  • Je kunt wat vaseline smeren op de huid rond je nagels, dit zal je huid beschermen tegen de aceton.
  • Je hebt speciale removerclips die je op je nagels kunt plaatsen voor het weken in plaats van aluminiumfolie.
  • Sommige merken geven informatie en advies voor producten waar je hun product mee kunt verwijderen.

De foto’s zijn van @Tweetsnails en ook op onze website kun je alle informatie vinden over het zelf zetten van gelnagels en de professionele kant van gelnagels. We hopen dat je wat aan onze verwijderingstechnieken voor gelnagels hebt!