Nagelvijl: Waar moet ik op letten?

De metalen nagelvijl ziet er meestal zo uit!
Een metalen nagelvijl

Waarvoor gebruik je een nagelvijl?

In dit artikel gaan we het hebben over waar je op moet letten als je een nagelvijl wilt aanschaffen.

Je gebruikt een nagelvijl om je nagels te onderhouden en in vorm te vijlen. Je kunt je nagels in een vierkante, ronde of puntige vorm vijlen en dat doe je dus met behulp van een nagelvijl. Als je nagels lang zijn en je wilt ze kort hebben dan kun je het beste eerst even een stukje met een nagelschaartje eraf knippen. Daarna kun je ze verder in de gewenste vorm vijlen. Maar als je je nagels goed bijhoudt dan kan dat heel goed met alleen de vijl. Deze nagelvijl kan gemaakt zijn van glas, hout, karton of metaal. De vijlen van metaal zijn meestal voorzien van een punt en die kun je gebruiken om vuil onder de nagels vandaan te halen.

Nagelvijlen van hout en karton slijten snel en moet je dus vaker vervangen. Vijlen van glas en metaal slijten bijna niet en kun je dus heel lang mee doen. Je kunt dus beter investeren in een goede vijl, want daar heb je jarenlang wat aan!

Nagelvijlen die gebruikt worden door specialisten

Specialisten gebruiken vaak een elektrische vijl. Zij hebben een apparaatje waar allerlei verschillende kopjes voor verschillende doeleinden op passen en dat is handig, want zo hoeven ze alleen de kopjes te vervangen. Natuurlijk hebben ze ook wel een gewone vijl bij de hand om eventueel nog even bij te werken. Het is bij hen belangrijk dat ze een goede vijl hebben die gedesinfecteerd kan worden en die lekker grof is. Hoe hoger het aantal grit op de vijl hoe fijner de vijl is, dus zo’n vijl is vaak 100-180 grit. Zij hebben natuurlijk te maken met acryl en gelnagels die bijgevijld moeten worden. Voor je eigen nagels kun je beter een fijnere vijl nemen. Specialisten gebruiken vaak de halve maan vorm vijlen. De rechte zijde kan gebruikt worden voor het vormen en de ronde voor het perfectioneren daarvan.

Voorbeelden van unieke en leuke nagelvijlen

Je kunt kartonnen vijlen bedrukken, dus in die variant kom je alle soorten, maten en kleuren tegen. Ze worden daarom wel eens voor promotie gebruikt. Hoe leuk is het, als je vrouwelijke werknemers of klanten hebt, om een vijl met logo cadeau te geven!

Je hebt nagelvijlen met 3, of soms 4 verschillende oppervlakken. Om te vijlen, te polijsten en op te glanzen. Deze zijn erg handig voor je eigen, natuurlijke nagels zonder nagellak. Hiermee kun je ze een boost geven en zien je nagels er mooi en gezond uit.

Ook zijn er prachtige oude nagelvijlen voor de verzamelaars onder ons. Je hebt zilveren met een mooi bewerkt handvat.

Waar moet ik op letten bij een nagelvijl kopen?

Bij het kopen van een nagelvijl moet je letten op het materiaal, dus op de duurzaamheid, en het aantal grit. Hieraan kun je zien hoe fijn of grof de vijl is. Je kunt er hier meer over lezen!

Wat is een goede nagelvijl voor gelnagels?

Voor gelnagels kun je het beste een wat grovere vijl nemen. De 100 wordt meestal gebruikt voor gelnagels. Je kunt hier meer over gelnagels lezen.

Wat is een glazen nagelvijl?

Bij een glazen nagelvijl wordt het oppervlak gezandstraald. Zo kun je er dus mee vijlen. Deze vijl is zeer duurzaam, maar is wel een fijne vijl. Dus voor gebruik van je eigen nagels. In dit artikel kun je meer lezen over de nagelvijl.

Waar kan ik het beste een nagelvijl bestellen?

Je kunt bij http://www.bol.com alle soorten en maten vijlen bestellen, dus daar vind je vast een vijl naar wens. En hij is ook nog eens snel in huis!