Wat heb je nodig bij gelnagels verwijderen?

Je wilt gelnagels verwijderen, maar wat heb je daar nu voor nodig? De benodigdheden die je nodig hebt om zelf je gelnagels te verwijderen zijn dingen die je waarschijnlijk wel in huis hebt. Als je een gelnagels starterspakket hebt aangeschaft dan zit daar ook een vijl en nagelremover in. Je kan dus in een mum van tijd zelf je gelnagels verwijderen als je ze zat bent. En je hoeft er geen geld aan te besteden of te wachten totdat je een afspraak kan maken. Je hebt aluminiumfolie nodig, watjes, aceton, vaseline en nagelolie. Vaseline en nagelolie hoeft niet perse, maar als je het in huis hebt is dat mooi meegenomen. Ook heb je een vijl nodig en als je toevallig meerdere hebt een grove en een fijne vijl. Als dat niet het geval is dan neem je de vijl die je hebt.

Hoe verwijder je gelnagels?

Nu je de benodigdheden bij de hand hebt ben je klaar voor het verwijderen van je gelnagels. Neem de grove vijl, of de vijl die je hebt, en vijl voorzichtig de gel eraf. Doe dat voorzichtig, want je wilt niet je eigen nagels beschadigen. Als je het meeste eraf hebt kun je het laatste met een fijne vijl nog navijlen. Breng nu de vaseline op de huid rond de nagels aan. Als je geen vaseline in huis hebt dan laat je deze stap achterwege. De vaseline beschermt de huid tegen de aceton die je op de nagels aan gaat brengen. Neem een watje en doordrenk die met aceton. Doe op elke nagel een watje en wikkel ze in aluminiumfolie. Dat laat je zo 15 min. zitten en daarna haal je de aluminiumfolie en de watjes eraf. Als laatste kun je de nagels nog vijlen met een polijstvijl, zodat ze echt helemaal schoon zijn, en insmeren met een nagelolie. Dat laatste is wel belangrijk, als je je nagels goed wilt verzorgen. Deze stap kun je vaker herhalen om je nagels er gezond uit te laten zien en te hydrateren.

Voor – en nadelen van gelnagels verwijderen

De voordelen van het zelf verwijderen van gelnagels zijn natuurlijk allereerst de kosten. Je hoeft er niks voor te betalen. Ook spaar je er tijd mee, want je kan het gewoon thuis doen.

De nadelen zijn dat je je eigen nagels makkelijk kunt beschadigen als je zelf gaat vijlen. Ook zijn er vrouwen die gaan pellen en trekken aan de gelnagel en zo de bovenste laag van hun eigen nagel eraf trekken. Dat is behoorlijk pijnlijk en slecht voor je nagels! Dus dat is sowieso af te raden.

Als je zelf je gelnagels wilt verwijderen volg dan bovenstaande stappen zorgvuldig en zorg er voor dat je alleen de gel eraf vijlt en niet met de vijl op je eigen nagels terecht komt. Je kunt er ook voor kiezen om het de eerste keer door een professional te laten doen, zodat je kunt zien hoe zij het doet. Als je het daarna zelf een keer doet kun je kijken hoe het gaat. Je zult zien dat het een koud kunstje is als je het een paar keer gedaan hebt!

Succes!

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *