Je wint tijd en geld als je zelf gelnagels zet. Doe het zelf gelnagels kan je makkelijk zelf zetten en wij helpen je daarbij.

Doe het zelf gelnagels

Handige starterspakketten om zelf thuis doe het zelf gelnagels te zetten

Er zijn handige starterspakketten te verkrijgen waar alle producten in zitten die je nodig hebt om doe het zelf gelnagels te zetten. Je kunt dus in 1 keer beginnen als je zo’n pakket aanschaft. Als er daarna dingen op zijn kun je die los weer bij kopen. En je kunt natuurlijk altijd extra producten aanschaffen die je wilt gebruiken. Hier geven we een paar goede opties voor starterspakketten om aan te schaffen. Let op: als je echte gelnagels wilt, dus niet alleen gellak dan moet je naast deze pakketten nog buildergel en een penseel aanschaffen en eventueel sjablonen voor de verlenging.

  • Van Miss Jules kun je er zeker van zijn dat je goede producten hebt waarmee je gelnagels kunt zetten. Dit pakket kost 39,95 euro en bevat 3 roze tinten gellak, een base en topcoat, een blokvijl, buffervijl en een bokkenpoot. Ook zijn er cleanserpads, nagelriemstokjes en natuurlijk een lamp. Je kan producten in een stijlvolle etui stoppen die je er bij krijgt. En er is een handleiding beschikbaar wat ook heel handig is.
  • Van Meanail is een starterspakket wat ook een goed merk is. Dit pakket kost 49,95 euro en bevat het volgende:

1 Unic lamp White, uv/led lamp 48 watt, 1 gellak (kleur nude) 8ml, 1 primer 10ml, 1 base coat 10ml, 1 top coat 10ml, 20 cleaner pads, 1 rol nailwipes, 3 dubbelzijdige gebogen vijl (100/180), 3 dubbelzijdige rechte vijl (100/180), 1 vierzijdige polijstblok, 1 nagelriemstokje en 1 gebruiksaanwijzing.

  • Ook van Pink gellac is een starterspakket en ook dit is een super merk voor gelnagels. Dit set kost 59 euro en bevat een lamp, de prep, base en topcoat, een kleur gellak en een nagelvijl. Ook een wooden stick en cleaner en remover wraps.

Stap voor stap handleiding om doe het zelf gelnagels te zetten

Deze handleiding is voor de echte gelnagels met buildergel. Je kunt dit ook weglaten en alleen de gellak op je nagels doen. Dan laat je stap 5 en 7 weg en doe je stap 8 na stap 3.

Stap 1: Je begint met het schoonmaken van je nagels. Het oude product (als dat er op zit) moet er af.

Stap 2: Duw de nagelriemen terug.

Stap 3: Polijst het nageloppervlak met een bufferblok.

Stap 4: De nagels moeten stof en vetvrij zijn. Dit kan met speciale doekjes of alcohol.

Stap 5: Als je de nagels wilt verlengen dan breng je de sjablonen aan.

Stap 6: Je brengt een laagje basecoat aan op je nagels en dit hard je uit onder de lamp.

Stap 7: Je brengt nu de buildergel aan en dit breng je in vorm. Daarna hard je dit uit onder de lamp. Deze stap kan je nog een keer herhalen als je dit wilt.

Stap 8: Je vijlt de lengte en het oppervlakte van de nagels in de gewenste vorm en maakt je nagels weer stofvrij.

Stap 9: Je kunt nu een kleurtje aan je nagels geven met gellak als je dit wilt en ook deze droog je uit onder de lamp. Als de kleur niet zo goed dekt dan kun je deze stap nog een keer herhalen.

Stap 10: Als laatste breng je de topcoat aan en afhankelijk van welke topcoat je gebruikt verwijder je de plaklaag als dat nodig is, nadat de topcoat onder de lamp gedroogt is.

Stap 11: Als extra verzorging kun je nog wat nagelriemolie aanbrengen. En klaar zijn je doe het zelf gelnagels!

438330951 18277063363202449 605474185880091846 n

3 tips om makkelijk doe het zelf gelnagels te zetten

  • Press on gelnagels: Dit zijn kant en klare gelnagels die je op je nagels plakt en uitdroogt onder de lamp. Sneller kan het niet en dit is de makkelijkste vorm van doe het zelf gelnagels. Lees hier meer over deze soort gelnagels.
  • Koop een starterspakket en volg onze handleiding om zelf gelnagels te zetten. Ook bij de starterspakketten zitten soms handleidingen die je kunt volgen. En je kunt allerlei video’s vinden waarop je kunt zien hoe je doe het zelf gelnagels kunt zetten.
  • Als je niet naar de salon wilt en het zelf niet zo goed bij jezelf kunt doen kun je vragen of een vriendin, kennis of familielid het voor je doet. Meestal is het makkelijker om de nagels van een ander te doen dan die van jezelf. Dan zijn het niet helemaal doe het zelf nagels meer, maar toch een beetje. En nadat je het een paar keer gedaan hebt bij jezelf zal je zien dat je het kunt! Gewoon een kwestie van proberen en met onze tips gaat het je vast lukken!
437768952 18277063066202449 7507335402933794082 n

De foto’s zijn van @Tweetsnails en op onze website kun je alles vinden wat met gelnagels en doe het zelf gelnagels te maken heeft!