Nagelriem olie: wat is het en hoe gebruik je het?

Hands 1047634 640

Wat is nagelriem olie?

Wat is nu eigenlijk precies nagelriem olie? Deze olie gebruik je voor je nagelriemen. De naam zegt het al! Je nagelriemen beschermen de nagelwortels, en die zorgen weer voor sterke en gezonde nagels. Als je last heb van losse velletjes, ontstekingen en / of pijnlijke nagelriemen dan betekend dat dat ze uitgedroogd zijn. De olie dient ervoor om je nagelriemen te hydrateren en te voeden, zodat je nagels gezond blijven. Heel veel mensen laten dit achterwege, maar zeker als je gel nagels gebruikt dan krijgen je nagels en nagelriemen wel wat te verduren, dus is het nog belangrijker om ze goed te verzorgen! Je kunt hier meer lezen over wat gel nagels zijn.

Als het koud is buiten dan krijgen je nagels wat te verduren. De ene keer is het koud, daarna weer warm, als je naar binnen gaat. Dit heeft invloed op je nagels. Ook als je vaak met je handen in water zit of als je handen in contact komen met chloor dan is het extra belangrijk dat je ze goed verzorgt.

Als je nagelplaat echt beschadigd is dan kan nagelriem olie dat niet meer herstellen. Maar het zorgt er wel voor dat je nagels sneller groeien, zodat je weer gezonde nagels hebt!

Hoe jij nagelriem olie gebruikt.

Benodigde tijd: 5 minuten.

Benieuwd hoe je nagelriemolie gebruikt? Het is niet zo moelijk hoor. Hier lees je het stapsgewijs.

 1. Neem maar een paar druppeltjes

  Nagelriemolie is heel geconcentreerd, je hebt daarom maar een paar druppeltjes nodig. Bekijk hier ook meteen de olies die wij aanbevelen.

 2. Kies een vast moment op de dag

  Het meest ideale is om dit ’s ochtends of ’s avonds op een vast tijdstip te doen. Je zorgt zo dat je nagels de olie optimaal op kunnen nemen. Als je hier ’s ochtends niet de tijd voor kan nemen; doe het dan vooral ’s avonds voor het slapen gaan. (Dan kan het ook de hele nacht goed intrekken)

 3. Laat het goed intrekken

  Ga niet te snel weer aan de slag. Laat het goed intrekken zodat de olie zijn werking kan doen. De olie moet namelijk goed in kunnen trekken.

 4. Wees consistent

  Om het goed en effectief te laten werken moet je het wel consistent gebruiken. Als je het dagelijks gebruikt en het daarna 3 weken vergeet zul je niet het gewenste effect bereiken. Wees dus consistent!

Ook als je gel nagels zet dan is het belangrijk dit product te gebruiken! Lees hier meer over over je zelf gel nagels kan zetten.

Nagelriemolie die wij aanbevelen

[yabp 14]

[yabp 15]

[yabp 16]

De voordelen:

Nagelriem olie verhoogt de bloedcirculatie en stimuleert de nagelgroei. De olie geeft je nagels net die extra bescherming, ook tegen eventuele trauma. Je nagels zien er gezonder uit en ook als je nagels gelakt zijn geeft de olie een mooie glans aan je nagels. Als je gel nagels laat zetten is het belangrijk dat je nagels in goede staat zijn, zodat de gel beter pakt en dus langer mooi blijft. Dus kortom:

 • Gezondere nagels
 • Beter bloedcirculatie
 • Extra bescherming
 • Mooiere glans
 • Je nagels blijven langer mooi bij het lakken

De beste en goedkoopste nagelriem oliën.

Het is goed om er op te letten dat de nagelriem olie plantaardige oliën bevat. Deze oliën worden goed geabsorbeerd. Het is namelijk zo dat er ook nagelriem oliën zijn die minerale oliën bevatten en deze blijven er als het ware op liggen. Zo kan er geen vocht meer in en uit. Goede basis oliën  zijn amandel, abrikozen of jojoba olie. Of eventueel ook sesam of zonnebloemolie. Als je je nagels alleen wilt hydrateren dan is deze basisolie genoeg. Aloë Vera is een goede stof voor hydratatie! Wil je dat je nagels soepel zijn en gevoed worden dan moet je letten op toegevoegde vitamines die daar aan bijwerken.

Vitamine A is voor de cel productie, vitamine B2 voor de energie, vitamine D voor de celgroei en deling en vitamine E voor de voeding en heling. Dus hier kun je op letten of de olie dat bevat wat jij belangrijk vind.

Verder heb je nagelriem olie met een kwastje, een pipet of stift. Met een kwastje of stift kun je de olie direct aanbrengen, dus dat is makkelijk, maar met een pipet is het hygiënischer, omdat je de huid / nagel met een pipet niet aanraakt.

Hopelijk heb jij alles geleerd wat je wilde leren over nagelriem olie. Hieronder nog wat veelgestelde vragen:

Wat is nagelriem olie?

Dit is olie voor je nagelriemen en nagels. De olie helpt bij het versterker van je nagels en om ze te hydrateren en soepel te houden.

Waarvoor gebruik je nagelriem olie?

Deze olie gebruik je om de nagels en nagelriemen te hydrateren, te voeden en soepel te houden.

Wat zijn de voordelen van nagelriem olie?

De voordelen, als je deze olie gebruikt, zijn dat je nagels gezond blijven of worden en dat je gel nagels langer mooi blijven.

Welke nagelriem olie is de beste?

Nagelriem olie met plantaardige oliën en toegevoegde vitamines zijn de beste. Voor de hygiëne kun je het beste nagelriem olie met een pipet aanschaffen. Bekijk hier onze suggesties