Nagels verzorgen: Hoe jij keurig verzorgde nagels houdt.

hands 5465609 1280

De functie van je nagels

Waarom heb je eigenlijk nagels en wat is het nut van nagels verzorgen? Nagels hebben een hele belangrijke functie. Ze beschermen namelijk de zenuwuiteinden van je vingers. Vingertoppen zijn heel gevoelig en dat komt door die zenuwen. Als je geen nagels zou hebben zou er eeltvorming plaatsvinden en zouden je vingertoppen niet zo gevoelig meer zijn! Nagels bestaan uit dode cellen, maar groeien wel. Ze groeien ongeveer 2-3 mm per maand.

Je nagels zijn ook heel praktisch, want we kunnen ze goed gebruiken om te krabben, te peuteren en te pulken. Ze kunnen ook wat vertellen over je gezondheid. Als er deukjes en ribbeltjes in je nagels zitten kan dat een teken zijn van een ziekte die je hebt of voedingsstoffen die je mist. Ook de kleur van je nagels kan wat zeggen, want als je bijvoorbeeld blauwe nagels hebt kan dat een teken zijn van zuurstof tekort, een eventuele longziekte. Ook de nagelriemen kunnen bij zichtbare haarvaten en bloedingen een teken geven van een auto-immuun ziekte.

Het is dus best belangrijk om je nagels naast mooi te maken ook goed te verzorgen, want ze hebben een belangrijke functie!

Hoe verzorg je je nagels?

We beginnen met de nagelriemen. Deze beschermen de nagelwortels en hebben dus ook een belangrijke functie. Het is dus belangrijk dat je deze niet weghaalt, want dan kunnen er ontstekingen ontstaan. Je kunt het beste de nagelriemen zacht maken met nagelriem olie of nagelriem crème en dan terugduwen met een bokkenpootje. In deze blog gaan we dieper in op nagelriem olie.

Je nagels kun je verzorgen door olie in te masseren. Zo houdt je sterke en gezonde nagels.

Als je je nagels korter wilt hebben kun je dat het beste doen door ze te vijlen. En dan 1 kant op. Bij het knippen kunnen je nagels beschadigen of inscheuren en bij vijlen is die kans veel kleiner. Ook haakjes aan je nagel kun je het beste wegvijlen, zodat er minder kans is dat je nagel inscheurt. Het is overbodig om te vermelden, maar nagelbijten is natuurlijk not done!

En tot slot kun je je handen insmeren met een handcrème. Zeker in de winter als het koud is of als je veel met je handen in het water zit dan drogen ze snel uit. Dan is het dubbel zo belangrijk om je nagels te hydrateren.

Tips om je nagels te verzorgen

Veel vrouwen lakken hun nagels en het is belangrijk om een basecoat te gebruiken. Zo bescherm je de nagel tegen de kleur van lak. En het is soms ook wel eens goed om gewoon even naturel te houden. Dan kunnen je nagels even bijkomen, want laten we eerlijk zijn. Kunstnagels drogen je nagels uit! Je kunt allerlei middeltjes gebruiken nadat je je kunstnagels verwijdert hebt om je nagels weer een oppepper te geven. Zoals bijvoorbeeld nagelverharder of nailrepair. Deze producten kun je op www.bol.com bestellen.

Wat is de functie van je nagels?

Je nagels beschermen de uiteinden van de zenuwen in je vingertoppen.

Hoe verzorg je je nagels?

Het belangrijkste is dat je nagelriemen soepel blijven, eventueel met hulp van een olie of crème. Vervolgens duw je ze terug. En je nagels vijl je bij en je verzorgt ze met hydraterende olie of crème. Bij beschadigde nagels kun je nagel verharder of nailrepair gebruiken.