Als je informatie nodig hebt wat betreft de zakelijke kant van gelnagels als je een eigen gelnagelsalon wilt beginnen dan ben je hier op de juiste plaats!

Zakelijke kant van gelnagels

Een gelnagelsalon beginnen: de zakelijke kant van gelnagels

Sinds de coronatijd zijn veel vrouwen begonnen zelf hun gelnagels te doen. Ben jij daar 1 van en je vind het meer dan leuk om te doen dan zou je dat professioneel kunnen voortzetten. Je hoeft het niet fulltime te doen, maar je kunt het ook in je avonduren en het weekend doen. Daarvoor heb je meer informatie nodig over de zakelijke kant van gelnagels.

Ook al heb je ervaring, je hebt natuurlijk een bewijs nodig dat je gelnagels kunt zetten. Je gaat dus een cursus of een opleiding volgen. Je kunt dit in de avonduren doen en in het weekend, dus naast je huidige baan als je die hebt. En anders kun je vast wat vrije dagen regelen. Dit is de eerste stap. Hier kun je daar meer informatie over vinden.

Als je een diploma op zak hebt dan ga je je inschrijven bij de kamer van koophandel. Nu zijn we echt bij de zakelijke kant van gelnagels aangekomen. Het is belangrijk dat je eerst uitrekent welk startkapitaal je nodig hebt om je salon op te zetten. En je schrijft een ondernemersplan. Hierbij denk je bijvoorbeeld of je alleen wilt werken of dat je meerdere nagelstylistes aanneemt. Waar wil je je nagelsalon beginnen? Wil je fulltime of parttime werken. Wat is je financiele situatie en een marketingplan. Echt alles wat je kunt bedenken bij het starten van een onderneming komt in dit plan.

Als je alle vergunningen, benodigde papieren en je startkapitaal hebt dan kun je beginnen. Misschien dat iemand je wil helpen bij de zakelijke kant van gelnagels bijvoorbeeld qua financien. Je kunt misschien lenen van iemand als je niet genoeg geld hebt. Of misschien helpt iemand je met een locatie. Zorg er voor dat je je uitgekozen locatie mooi op orde hebt en dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Denk er over na met welke merken en materialen je wilt werken en schaf die aan. Zorg er voor dat je alles hebt voor de steralisatie en hygiene en dat alles netjes en schoon is. Dit is namelijk een een belangrijk onderdeel van de zakelijke kant van gelnagels.

Nu heb je een kasregister nodig met een bijpassend software. Het is namelijke belangrijk dat je je omzet en de daar bijbehorende belasting bijhoudt. Dat hoort ook bij de zakelijke kant van gelnagels.

Als je meerdere nagelstylistes aan wilt nemen is nu dat moment gekomen. Zorg er voor dat je niet zo maar iemand aanneemt, maar kijk naar hoe deze met mensen omgaat en welke ervaring men heeft. Het is belangrijk dat iemand kwaliteit aflevert en klantvriendelijk is. Check ook de diploma’s. Je houdt natuurlijk een oogje in het zeil en traint je medewerkers waar nodig! Zorg er voor dat ze weten waar je voor staat en wat je belangrijk vind.

Als je de juiste mensen hebt aangenomen heb je ook een goede software nodig waarin je de uren bij kunt houden om de salarissen te regelen. Als je mensen aanneemt dan bij jij waarschijnlijk degene die de zakelijke kant van gelnagels voor je rekening neemt en zij nemen de praktijk op zich. Je kunt hiervoor ook iemand aannemen als je dat zelf liever niet doet.

Als je er helemaal klaar voor bent dan heb je natuurlijk klanten nodig. Nu komen we bij het kopje marketing van de zakelijke kant van gelnagels aan.

Marketing voor je gelnagelsalon

Tegenwoordig heb je veel middelen waarmee je reclame kunt maken. Hoe handig zijn tegenwoordig de sociale netwerken. Je plaatst 1 bericht en binnen een paar seconden weet iedereen het! Maak hier gebruik van! Je kunt een prijs / bon uitreiken als mensen je bericht delen en zo bereik je een nog groter publiek!

Je kunt de ouderwetse manier gebruiken en folders verspreiden of ophangen, maar het ligt er aan welke generatie je wilt bereiken. Als je ook de oudere generatie wilt bereiken dan kun je deze manier inzetten.

Of je kunt een eigen website opzetten. Als je hier niet echt verstand van hebt dan is er misschien een bekende die je wilt helpen. Of je betaald er iemand voor die het voor je doet. Op deze website kun je mensen laten zien wat voor werk je aflevert en als mensen dat mooi vinden dan is dat goede reclame. Ook kun je informatie geven over de prijzen en welke diensten je levert. Via deze website kun je mensen een afspraak laten maken.

Voor de opening van je salon kun je een aanbieding geven zodat je mensen kennis kunt laten maken met je nagelsalon. Als mensen eenmaal weten dat je goede service bied en tevreden zijn dan vertellen ze dat weer aan anderen. En zo krijg je vanzelf vaste klanten die altijd terug blijven komen. Een grande opening trekt aandacht en dat willen we!

436418369 18276135694202449 7003660897178763547 n

De foto’s zijn van @Tweetsnails en op onze website kun je geweldig bruikbare en leuke informatie vinden over gelnagels.