In deze blog gaan we in op de probleemoplossing voor gelnagels. Er kunnen zich wat problemen voor doen bij het zetten van gelnagels en wij helpen je bij de oplossing.

Probleemoplossing voor gelnagels

Veelvoorkomende problemen en probleemoplossing voor gelnagels

  • Het loskomen van gelnagels: Soms komen de gelnagels los van de natuurlijke nagels. Dit kan als oorzaak hebben dat de nagels niet goed ontvet en stofvrij zijn toen de gel gezet is. Het is heel belangrijk dat de nagels goed vet en stofvrij gemaakt worden voordat je de gel opbrengt. Ook brengen we nog een basecoat aan voordat de gel opgebracht wordt. Je kunt in onze handleiding precies de stappen vinden die je kunt volgen om gelnagels te zetten.
  • Liften van de gel(lak): Als je te dicht tegen of op de nagelriemen lakt dan kan er lucht tussen komen en zal de gel gaan liften. Zorg er voor dat je net boven de nagelriemen lakt.
  • Chippen: Je kunstnagels gaan chippen als er lucht of water onder komt. We hebben een hele blog voor je over de oorzaken en probleemoplossing voor gelnagels van chippen en die kun je hier vinden.
  • Schimmelinfectie: Gelnagels ademen niet zoals de natuurlijke nagels en kunnen een broednest voor een schimmelinfectie zijn. De probleemoplossing voor gelnagels daarvoor is dat je schoon en hygienisch werkt.
  • Allergie: Je kunt een allergie hebben voor kunstnagels. Dit merk je aan jeuk, roodheid en kloofjes of vochtblaasjes. Dit kun je voorkomen door schoon te werken en goed de ruimte te ventileren. Gebruik een stofafzuiger zodat je de stoffen niet inademt. Laat de huid niet in contact komen met het product. Let er op welke producten gebruikt, dus gebruik veilige producten. En heel belangrijk, laat het product goed uitharden. Als je echt allergisch bent is het belangrijk dat je het product verwijderd en je de nagels en de huid tot rust laat komen. Doe een allergietest om te kijken voor welke stoffen je precies allergisch bent. Lees hier meer over de veiligheid van gelnagels.
  • De gel hard niet uit: Dit kan zijn omdat de laag te dik is. Je kunt beter 2 dunne laagjes aanbrengen dan 1 dikke.
  • Te lang durende manicure: Als je te lang wacht met het drogen van de gel / gellak loopt het uit en zal het later gaan liften. Zodra je de gel aanbrengt is het van belang dat je het snel droogt.
  • Beschadigingen van je natuurlijke nagels bij het verwijderen van gelnagels. Je kunt zelf je gelnagels verwijderen, maar het is wel belangrijk om dat voorzichtig te doen en niet de gelnagels af te pellen en er aan te trekken. Als je het volgens onze tips doet dan is de kans op beschadiging heel klein.
436451376 18275791525202449 4593676723165458333 n 1

Advies van experts voor probleemoplossing voor gelnagels

Natuurlijk zeggen de professionals dat je je nagels beter kunt laten doen. Zij hebben er verstand van en weten hoe gelnagels gezet moeten worden. Dat is een goed advies, maar niet iedereen heeft er het geld of de tijd voor om naar de salon te gaan.

Experts zien vaak dat hun klanten de nagels niet op tijd bij laten werken en er aan beginnen te plukken. Dit kan de nagels beschadigen, dus hoe handig is het als je zelf je nagels op kan vullen en bij kan werken. Hier kun je informatie vinden over hoe je gelnagels op kunt vullen.

Experts geven het advies om af en toe je nagels met een nagelborsteltje goed schoon te maken zodat er geen vuil ophoopt onder de nagels. Het is belangrijk dat bij het zetten van de nagels maar daarna ook dat de nagels goed schoon blijven in verband met infecties. Er kan zich vuil ophopen tussen de nagel en de gel.

De professional zegt dat je nagels ook eventueel los kunnen laten in verband met zwangerschap of andere hormonale klachten. Ook bepaalde geneesmiddelen kunnen aan de grondslag van dit probleem liggen. Als je dus alles volgens de handleiding hebt gedaan en je gelnagels komen toch los, dan zou het 1 van deze oorzaken kunnen zijn. Het is ook belangrijk dat je de juiste lengte voor je nagels kiest. Als je ze te vaak stoot dan zijn ze te lang voor je. En als je vaak met agressieve schoonmaakmiddelen werkt kan dit er ook voor zorgen dat je gelnagels los laten. Hier kun je het beste handschoenen voor gebruiken.

Als je probleemoplossing voor gelnagels nodig hebt dan kun je altijd bij een expert terecht met je probleem. Je kunt je vraag aan ons stellen of aan iemand die je kent en alles van gelnagels weet.

385055896 18251596699202449 4966270219343263193 n 2

De foto’s zijn van @Tweetsnails en ook op onze website kun je antwoorden vinden op je vragen over probleemoplossing voor gelnagels. We geven allerlei bruikbare tips en handige informatie over gelnagels. Ook kunnen we je helpen bij probleemoplossing voor gelnagels als je vragen hebt waar je het antwoord niet op kunt vinden.