Wat is basecoat voor Gelnagels?

Wat is een basecoat?

Vraag je jezelf wel eens af: “Wat is een basecoat voor gelnagels en wat doet het eigenlijk?” In dit artikel ga je daarop het antwoord vinden.

Base coat voorkant
Voorbeeld van een base coat

Een basecoat voor gelnagels is de eerste laag die je op de nagels aanbrengt. Het is heel verleidelijk om deze stap te skippen, maar in dit artikel wordt duidelijk waarom deze laag zo belangrijk is. Deze eerste laag is de fundering voor de verdere opbouw van je manicure. Je kunt deze laag zien als dubbelzijdig plakband. Het kleeft aan de nagel en het zorgt ervoor dat aan de bovenkant de gel goed blijft plakken.

Waarom is het belangrijk om te gebruiken?

Een basecoat voor gelnagels is de basis voor je manicure. De naam zegt het eigenlijk al. Zoals je eerder al las is deze laag de fundering. Als je geen goede fundering hebt dan heeft dat invloed op het hele huis wat je er op bouwt. Het is dus veilig om te zeggen dat dit de belangrijkste laag is om je manicure tot een succes te maken. Hiermee blijft je manicure ook een stuk langer mooi, omdat de gel goed kan hechten. En als extraatje heeft het ook nog eens een verzorgende werking!

Welke basecoat adviseren wij?

Een goede basecoat voor gelnagels kan erg prijzig zijn. Het is daarom wel belangrijk dat je meteen een goede koopt. Onderstaande basecoats zijn geselecteerd op basis van de reviews en de ervaringen van de gebruikers. Let op dat sommigen een stuk goedkoper zijn als je er meerdere tegelijk bestelt! Bekijk onze top 3:

#1 Volgens de reviews op Bol.com is dit één van de beste Base coats die jij kan bestellen. Klanten beschrijven het als een van de meeste stevige en effectieve base coats die ze ooit gebruikt hebben.

#2 Dit merk staat bekend om de hoge kwaliteit die geleverd wordt. Omdat dit merk vooral aan specialisten levert is het goedkoper om in partijen te kopen.

#3 Het meest interessante voor nagelproducten is vaak om een combi te kopen. In dit product heb jij Primer, base & top coat en heb je alleen nog maar een leuke gellak nodig om aan de slag te gaan.!

Wat doet basecoat voor nagels precies?

Je nagelbed is van nature geribbeld en de basecoat zorgt voor een glad oppervlakte waar de volgende laag goed aan kan hechten. Zonder deze laag zal de volgende laag niet goed hechten en komen de gelnagels eerder los.

Ook zorgt deze basecoat ervoor dat je nagels niet vergelen door het kleurpigment. Dat is vooral het geval als gekleurde lak direct op de nagels worden aangebracht.

Verder heeft deze basecoat een verzorgende en verstevigende werking. Dus als je deze laag niet aanbrengt dan zullen je nagels broos worden. Er zijn verschillende soorten basecoats en je kunt zelf bepalen welke het beste is voor jouw nagels.

Als je broze nagels hebt, gebruik je een nagel verstevigende basecoat. Kijk wel uit dat je dit niet te lang doet, want in deze basecoats is het niveau van formaldehyde hoog. Dat zorgt inderdaad voor versteviging van de nagel, maar op langer termijn worden de nagels te hard en gaan ze splijten en dat wil je ook niet!

Heb je droge nagels, ga dan voor een hydraterende basecoat en als je hele geribbelde nagelbedden hebt kun je kiezen voor een opvullende basecoat.

Het is even zoeken welke er bij jou past, maar het is de moeite waard om dat even uit te zoeken. De basecoat is belangrijk, dat blijkt maar weer. Klaar om aan de slag te gaan. Bekijk de handleiding om zelf gelnagels te zetten.

Veelgestelde vragen over basecoat voor gelnagels:

Wat is basecoat voor gelnagels?

Een basecoat voor gelnagels is de eerste laag die je op de nagels aanbrengt. Deze eerste laag is de fundering voor de verdere opbouw van je manicure. Het kleeft aan de nagel en het zorgt ervoor dat aan de bovenkant de gel goed blijft plakken. Je kunt deze laag daarom ook zien als dubbelzijdig plakband.

Wat doet basecoat voor nagels precies?

Als je gelnagels gaat zetten wil je een glad oppervlak. Je nagelbed is van nature geribbeld, base coat zorgt om dit oppervlak glad te maken. Daarnaast heeft het ook een beschermende functie: Het voorkomt dat je nagels broos worden én dat je nagels niet vergelen door de gellak. Lees hier meer

Welke basecoat is de beste voor gelnagels?

Wij hebben een top 3 van de beste basecoats samengesteld die jij kan bestellen. Bekijk onze top 3 hier. De nummer 1 is van een minder bekend merk, maar super goed! Daarnaast raden we ook die van MEANAIL en Veronica aan.