Gelnagels zien er niet alleen heel aantrekkelijk uit, maar blijven ook lang aan je nagels. Gewone nagellak begint al na een paar dagen af te schilferen, maar dat is niet het geval bij gelnagels. En het leuke ervan is dat je niet altijd naar de salon hoeft te stappen om gelnagels te laten zetten. Je kunt het thuis ook doen in de comfort en privacy van kamer. Lees verder om te zien hoe je het beste zelf gelnagels kan zetten

Alle benodigdheden kopen voor zelf gelnagels zetten

Allereerst moet je alle items kopen die je nodig hebt om gelnagels op de juiste manier aan te brengen. Je hebt meer dan alleen gellak en een UV-lamp nodig om gelnagels te verkrijgen die nog dagenlang mooie zullen zitten. Items die je nodig gaat hebben zijn:

  • Gellaks
  • Basecoat
  • Topcoat
  • UV-lamp
  • Nagelvijl
  • Vijlblokje
  • Bokkenpootje
  • Nagelcleaner

Stap 1: Voorbereiding gelnagels zetten

Nu kun je aan de slag. Allereerst gebruik je het bokkenpootje om je nagelriem wat naar achteren te duwen. Daarna moet je je nagelbed vijlen. Dit doe je zodat de gellak zich beter aan je nagel kan hechten. Dit alleen is eigenlijk al genoeg, maar voor extra zekerheid kun je ook nog een nagelcleaner gebruiken om je nagel vetvrij te maken. Geen Nagelcleaner gekocht? Alcohol is een goed alternatief. Als het nodig is kun je je nagels ook wat bijknippen en vijlen zodat ze een mooie vorm krijgen.

Tips voor het aanbrengen van gelnagels:

Zijn je nagels te kort? Nou dat is ook gemakkelijk te veranderen door tips aan te brengen.  De doorzichtige en witte tips zijn het gemakkelijkst. Je plaatst ze gemakkelijk aan je nagels en kunt de lengte naar wens knippen. Dit brengt natuurlijk wat extra werk met zich mee, maar het is de moeite waard.

Je neemt een tip, smeert de bijbehorende lijm eraan en drukt die aan de tip van je nagel. Je moet het een poosje ingedrukt houden zodat de tip goed aan je nagel vast komt te zitten en niet wegvalt. De lijm is natuurlijk heel belangrijk. Daarna knip je de tip in de gewenste vorm. Het beste doe je dit met een tipknipper. Met een nagelknipper kan het best wel mislopen. Nu moeten de nagels gevijld worden. Zowel de voorkant als achterkant van de nageltip. Achterkant ook zodat de rand van de tip evenredig loopt met je eigen nagel. Wees voorzichtig, want als je teveel vijlt gaat het niet mooie zitten en kun je je nagelbed ook nog beschadigen. Neem dus rustig je tijd.

Stap 2: Gellak aanbrengen

Je nagels zijn nu gereed en je kunt aan de slag gaan met je lak. Breng allereest je een basecoat laag aan zodat de natuurlijke kleur van je nagels niet aangetast wordt. Vooral donkere nagellak kan je eigen nagels een gele kleur geven die gemakkelijk te voorkomen is. Vervolgens hou je je handen voor enkele minuten onder de UV-lamp. Hoe lang je dit doet hangt af van je gellak en aan jouw lamp. Nadat je dit gedaan hebt, breng je een laag gellak aan en houdt het dan weer onder de UV-lamp. Zorg er wel voor dat je een dun laagje smeert. Eén laag is meestal niet genoeg en een tweede laag gellak is dus nodig om de kleur beter tot uiting te laten komen. Dit laagje mag wel een beetje dikker. Je vingers gaan daarna nog een keertje onder de lamp. Je eindigt dit proces door de topcoat op je nagels te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de lak goed op zijn plaats blijft zitten en een mooie glans krijgt. Natuurlijk moeten je nagels daarvoor nog een laatste keer onder de lamp.

Je zult opmerken dat je nagels een beetje plakkerig aanvoelen. Geen nood. Dat is zo verholpen met de Nagelcleaner. Je neemt een watje, maakt het nat met de Nagelcleaner en maakt dan je nagels ermee schoon. Als je geen Nagelcleaner hebt, dan kun je ook Aceton in de plaats daarvan gebruiken. De plakkerigheid zal daarna snel verdwijnen.

De eerste keer zal misschien niet meteen een succes zijn. Misschien zitten de tips niet goed, raakt eentje los, is je gellak te dik aangebracht of kon je wat netter zijn bij het aanbrengen. Maar oefening baart kunst en de volgende keer zal het er zeker beter uitzien. Nadat je het een paar keren gedaan hebt, zal het ook veel sneller gaan. Het leuke ervan, is dat je ook nog veel geld bespaart omdat je minder vaak de salon binnenstapt. Het is dus geen wonder dat vele dames ervoor kiezen om thuis hun gellaks aan te brengen. Volg deze stappen dus goed en je zult binnen de kortste keren gellak aanbrengen als een echte professional.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *