Bijgewerkt op 1/10/2023

Gelnagels zien er niet alleen heel aantrekkelijk uit, maar blijven ook lang aan je nagels. Gewone nagellak begint al na een paar dagen af te schilferen, maar dat is niet het geval bij gelnagels.

Het leuke van zelf gelnagels zetten is dat je niet altijd naar de salon hoeft te stappen voor nieuwe gelnagels. Je kunt het thuis ook doen in de comfort en privacy van je kamer.

Lees verder om te zien hoe je het beste zelf gelnagels zet.

Wat zijn gelnagels?

Wat zijn gelnagels? Gelnagels zijn een soort van kunstnagel, sterker nog de meest natuurlijke vorm van kunstnagels. Ze zien er niet alleen het meest natuurlijk uit. Ze zijn ook minder chemisch dan andere soorten kunstnagels. Lees hier meer over wat gelnagels zijn en voorbeelden van met- en zonder nageltips!

Gellak nagels rood

Wat heb je nodig voor zelf gelnagels zetten?

Een gelnagels starterspakket bevat vaak alle benodigdheden voor het zetten van gelnagels. Bekijk voor aankoop de inhoud en vergelijk deze met de onderstaande checklist. Zo weet jij zeker weet dat je meteen aan de slag kan!

Allereerst moet je alle items kopen die je nodig hebt om gelnagels op de juiste manier aan te brengen. Je hebt meer dan alleen gellak en een UV-lamp nodig om gelnagels te verkrijgen die nog dagenlang mooie zullen zitten. Items die je nodig gaat hebben zijn:

Zelf gelnagels zetten in 10 stappen:

Zelf gelnagels zetten is best een flinke klus en er kan veel tijd in gaan zitten. Na verloop van tijd zul je er veel beter en sneller in worden. Lees hieronder hoe je stapsgewijs zelf gelnagels zet.

Bekijk je liever de video? Scroll naar beneden of druk hier.

Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten.

1. Voorbereiding voor het zetten van gelnagels

Gebruik je bokkenpootje om je nagelriem wat naar achter de duwen, vijl daarna je nagelbed. Het doel hiervan is te zorgen dat de gellak zich beter kan hechten.

Terugduwen van de nagelriemen

Eigenlijk is dit meestal al genoeg, maar je kan een nagelcleaner gebruiken om je nagel vetvrij te maken. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een primer gebruiken. Als je geen primer hebt is puur alcohol een goed alternatief.

Tip: Voor beter resultaat kun je ook voordat je begint bijknippen en vijlen voor een mooie vorm.

2. Het gebruik maken van nageltips (niet nodig? Ga naar stap 4)

Zijn je nagels te kort? Nou dat is ook gemakkelijk te veranderen door tips aan te brengen.  De doorzichtige en witte tips zijn het gemakkelijkst. Je plaatst ze gemakkelijk aan je nagels en kunt de lengte naar wens knippen. Dit brengt natuurlijk wat extra werk met zich mee, maar het is de moeite waard.

Je neemt een tip, smeert de bijbehorende lijm eraan en drukt die aan de tip van je nagel. Je moet het een poosje ingedrukt houden zodat de tip goed aan je nagel vast komt te zitten en niet wegvalt. De lijm is natuurlijk heel belangrijk want die bepaald hoe lang de nagel blijft zitten.

3. Het vormen en vijlen van de nageltip

Zit de tip goed vast? Dan vorm je de tip in het gewenste ontwerp. Het beste doe je dit met een tipknipper, het gebruik van een nagelknipper is niet aan te raden. Nu moeten de nagels gevijld worden. Zowel de voorkant als achterkant van de nageltip.

Het vormen van de nagels in de gewenste vorm.

Achterkant ook zodat de rand van de tip evenredig loopt met je eigen nagel. Wees voorzichtig, want als je teveel vijlt gaat het niet mooie zitten en kun je je nagelbed ook nog beschadigen. Neem dus rustig je tijd.

4. Breng de basecoat aan

Je nagels zijn nu gereed en je kunt aan de slag gaan met je lak. Breng allereerst een basecoat laag aan zodat de natuurlijke kleur van je nagels niet aangetast wordt. Vooral donkere nagellak kan je eigen nagels een gele kleur geven die gemakkelijk te voorkomen is met een base coat. Ook de gellak blijft hierdoor beter en langer zitten.

Basecoat aanbrengen

5. Hou het basecoat laagje onder de UV lamp

Om zeker te weten dat de basecoat zich goed hecht is het goed om de nagel nu onder de UV lamp te houden. De tijd verschilt per UV lamp en basecoat. Een goede vuist regel is circa 2 minuten; maar hou er rekening mee dat dit bij een sterke lamp korter is.

6. Breng de gellak aan

Breng een dun laagje gellak aan. Je doet dit eerste laagje om een goede basis te krijgen, en gaat zo nog een tweede laagje aanbrengen voor optimaal resultaat. Zorg er wel voor dat je een dun laagje smeert. Eén laag is meestal niet genoeg en een tweede laag gellak is dus nodig om de kleur beter tot uiting te laten komen

7. Hou het eerste laagje gellak even onder de UV lamp.

Hoe lang je dit doet hangt af van je gellak en aan jouw lamp. Nadat je dit gedaan hebt, breng je een laag gellak aan en houdt het dan weer onder de UV-lamp.

8. Breng nu een tweede laagje gellak aan en herhaal de UV lamp

Dit laagje mag wel een beetje dikker. Je vingers gaan daarna nog een keertje onder de lamp. Als het goed is heb je nu wel ongeveer een idee hoe lang het ongeveer moet; controleer altijd of het laagje goed droog is en niet meer afgeeft.

9. Breng de topcoat aan

Je eindigt dit proces door topcoat op je nagels te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de lak goed op zijn plaats blijft zitten en een mooie glans krijgt. Natuurlijk moeten je nagels daarvoor nog een laatste keer onder de lamp.

10. Verwijder het plaklaagje

Vaak blijft er na de topcoat een plaklaagje achter. Je kan deze zelf verwijderen, maar pas op met het verwijderen van het plaklaagje: Als je dit verkeerd doet kan je al je werk verpesten. Een oplossing die lang mee gaat is de GUAPÀ plaklaag remover set.

Voilá je hebt nu voor de eerste keer gelnagels gezet!

De eerste keer zal misschien niet meteen een succes zijn. Misschien zitten de tips niet goed, raakt eentje los, is je gellak te dik aangebracht of kon je wat netter zijn bij het aanbrengen. Maar oefening baart kunst en de volgende keer zal het er zeker beter uitzien. Nadat je het een paar keren gedaan hebt, zal het ook veel sneller gaan.

Het leuke ervan, is dat je ook nog veel geld bespaart omdat je minder vaak de salon binnenstapt. Het is dus geen wonder dat velen ervoor kiezen om thuis gellak aan te brengen. Volg deze stappen dus goed en je zult binnen de kortste keren gellak aanbrengen als een echte professional.

Je zal de gelnagels ook een keer moeten verwijderen. Hoe dat moet lees je hier!

Direct aan de slag? Wij bevelen dit aan:

Wanneer je zelf gelnagels gaat zetten is het belangrijk dat je direct met goed gereedschap aan de slag gaat, bekijk daarom voor jou geselecteerde starterspakketten. Als je alles los in Nederland gaat kopen, ben je al snel bakken met geld kwijt.

Wil jij de producten betaalbaar inkopen? Wij hebben een selectie gemaakt van betaalbare sets. Deze producten hebben veel reviews en zijn kwalitatief goed. Zodat jij goed van start kan gaan. Bekijk de producten hieronder:

Let op! De eerste twee pakketten hebben betere reviews, maar de twee sets van Meanail zijn échte aanraders qua prijs en kwaliteit.

De bovenstaande starterspakketten bevat een gebruikersaanwijzing en alles wat jij nodig hebt om zelf gelnagels te zetten. Bekijk de inhoud nog een keer goed op de productenpagina.

Heb je alleen nog gellak nodig? Bekijk de gellak pagina met tips voor de beste gellak merken.

Videohandleiding voor het zelf zetten van gelnagels:

Is het moeilijk om zelf gelnagels te zetten?

Het zelf zetten van gelnagels is niet gemakkelijk, maar wel aan te leren. Je leert het vooral door het zelf te doen. Volg het stappenplan en de eerste keer zal écht niet perfect zijn, hoe vaker je het doet, hoe beter je wordt!

Wat heb ik nodig om nagels te zetten?

De belangrijkste producten zijn: Gellak, primer, basecoat een UV lamp, gelnagel tips, lijm en een nagelvijl. Daarnaast zijn er nog veel handige producten die helpen, maar dit is de basis! Bekijk de pakketten om zelf te beginnen.

Hoe kan ik de nagels nog leuker maken?

Het versieren van gelnagels heet ‘nailart‘. Met nailart maak je de nagels nog mooier en creëer je pas écht unieke nagels!

Meer tips of tricks nodig? Bekijk één van de onderstaande blogs!