3 tips om gelnagels te versieren

Halloween, sinterklaas en kerst komen er weer aan, dus het is weer tijd om je gelnagels te versieren voor de feestdagen. Erg leuk om die thema’s terug te laten komen in je gelnagels art.

Bij Halloween worden vooral de kleuren oranje, wit en zwart gebruikt. Je kunt kiezen voor pompoenen, spinnen, spoken en noem het verder maar op. Het mag lekker griezelig en gek met Halloween. Je kan uitpakken en op elke nagel wat laten maken, of je kan het neutraal houden en toch het thema terug laten komen op bijvoorbeeld je ringvingernagel.

Met Sinterklaas kun je sinterklaasjes of pietjes van de nagels maken. Je kunt het zo gek maken als je het zelf wilt! Met sinterklaas is de hoofdkleur vaak rood, en de pietjes mogen natuurlijk lekker gekleurd.

En dan komt de kerst en de jaarwisseling, de knaller! De hoofdkleur van de kerst is zwart, rood /bordeaux of donkerpaars met veel glitter! En met een donkere kleur, glitter en steentjes zit je goed, want dat hoort bij de trend van het seizoen! Met kerst en de jaarwisseling worden de nagels wat eleganter versiert, maar je kan best wat van het kerstthema terug laten komen in de vorm van sterretjes bijvoorbeeld.

Een economische tip!

Halloween en Sinterklaas komen wel erg snel op elkaar. Om dan na een week je nagels weer te laten doen is wel een beetje snel. Als je je nagels zelf doet dan is dat goed te doen en kun je ze lekker vaak veranderen, maar anders wordt het een duur grapje. Je kunt dan voor een hoofdkleur kiezen, bv. rood of zwart. En 1 nagel per hand (meestal de ringvinger) wordt dan versiert met een thema. Deze 2 nagels kun je dan met Sinterklaas (laten) veranderen in een Sinterklaas thema en met de kerst kun je knallen met glitters.

Als met de kerst je nagels al wat gegroeid zijn kun je ze opvullen met een randje glitter en de ringvinger helemaal laten glitteren. Dan hoef je niet al je nagels te laten doen en dat scheelt geld. En geld heb je tijdens de feestdagen toch al hard nodig!

Je kunt dus ook goedkoop je gelnagels versieren voor de feestdagen.

Tips om zelf je nagels te versieren voor de feestdagen

Tip 1: Gelnagels voor Halloween

Met Halloween kun je je nagels zwart lakken. Een spinnenwebje maak je zelf heel simpel door van 1 van de onder hoeken schuin 3 witte strepen te trekken. Deze verbind je met elkaar door van boven naar beneden witte boogjes te tekenen. Op een andere nagel kun je een wit spinnetje maken door onderaan een wit bolletje te maken met daar bovenop een kleiner wit bolletje. Vanuit het midden (dus tussen de 2 bolletje) maak je 3 naar boven gebogen streepje aan elke kant. Dat zijn de pootjes.

Bekijk de voorbeelden op onze Instagram post:

Tip 2: Gelnagels voor Sinterklaas:

Met Sinterklaas kun je je nagels rood verven. Op 1 of alle nagels teken je vanuit het midden een verticale gele streep en daarna boven het midden een gele horizontale streep. Dan heb je de mijter van Sinterklaas. Je kunt ook de muts van piet op een nagel tekenen door onderaan een gekantelde drie (met de opening naar beneden) te tekenen. Daarna maak je er een veer bovenop door de vorm van een oog (amandelvorm) op de muts te tekenen met een streep in het midden (van boven naar beneden). Over de hele streep teken je daarna v-tjes van beneden naar boven.

Tip 3: Gelnagels Kerst:

En met de kerst kun je lekker met glitters aan de gang. Dat kun je heel goed zelf doen. Je kunt alle nagels in een kleur lakken en de ringvingers helemaal in de glitter deppen of met glitternagellak lakken. Je kunt ook een “ombre” effect maken door je nagels te lakken en van boven naar beneden glitters er overheen te gieten. Bovenaan komen meer glitters en naar beneden toe steeds minder. Laat je creativiteit lekker zijn werk doen! En als je toch echt een thema op een nagel wilt? Je kunt zelf heel makkelijk een sneeuwvlok maken door met witte nagellak een kruisje te zetten en een streepje door het midden van links naar rechts. Daarna teken je op elke streepje 3 v-tjes en je hebt een sneeuwvlokje.

Veel plezier bij je gelnagels versieren voor de feestdagen, en laat in een reactie, met een foto, weten wat jij hebt bedacht voor de feestdagen!