Waarom jouw gelnagels zo duur zijn.

In deze blog lees jij wat het kost om gelnagels te laten zetten én wat het ongeveer kost als je de gelnagels zelf gaat zetten. Het zal vast geen verrassing zijn dat het goedkoper is om de gelnagels zelf te zetten. De meeste kosten zitten in de tijd (dus het uurloon) van de specialist(e) die jouw gelnagels plaatst. Wil je direct antwoord op je vraag; lees dan direct verder. Wil je meer informatie? Bekijk dan de rest van de blog.

Wat kost het om gelnagels te laten zetten?

De eerste set gelnagels, met verlenging kost gemiddeld €50,- in de salon. De prijzen variëren van €25,- tot en met €70,-. Afhankelijk van de details (nail art) en de kwaliteit die je wilt.

Wat kost het als je zelf gelnagels zet?

Als je al een UV lamp hebt en de rest los koopt ben je totaal circa €16,- kwijt. Hier kun je uiteraard meerdere keren je nagels mee lakken. Met een starterspakket kun je erg lang vooruit. Lees in de blog wat je nodig hebt.

Hieronder lees je meer over de gemiddelde prijzen en waarom het soms beter is om de gelnagels door een ander te laten plaatsen.

Wat kost het om gelnagels te laten zetten?

Er is een groot prijsverschil tussen gelnagels zetten en laten zetten. Ook in het laten zetten van gelnagels zijn er flinke prijsverschillen tussen de manicuren. Dit heeft te maken met de professie van de manicure en ook tussen de professionele manicuren zijn er prijsverschillen. Je kunt kiezen door het iemand thuis te laten doen, maar je kunt ook naar een salon gaan. Over het algemeen is een eerste set gelnagels, met verlenging, laten zetten zo’n 50 euro gemiddeld in de salon. De prijzen variëren van 25 tot 70 euro. Als je het daarna wilt laten opvullen kost het rond de 30 euro gemiddeld. Hier variëren de prijzen van 20 – 40 euro. Als je alleen gelnagels wilt op je eigen nagels dan is het zo’n 20 euro gemiddeld. En als je kiest voor nailart moet je vaak extra bijbetalen.

Hiermee komt het prijskaartje op tussen de €25,- en de €70,-

Wat kost het om zelf gelnagels te zetten?

Als je een gelnagels starterpakket koopt dan heb je eenmalig de kosten van dat pakket en kun je verder voorlopig zelf gelnagels zetten. Het ligt aan welk pakket je koopt of je nog dingen mist en extra kosten hebt. Ook als er producten, zoals de primer, leeg zijn kun je die los aanschaffen. Maar je hoeft geen rekenwonder te zijn om te constateren dat de kosten per set gelnagels gemiddeld op 1 hand te tellen zijn. Helemaal als je ze daarna alleen maar bij hoeft te werken. Het ligt eraan welke producten je gebruikt, maar zelfs als ze op 2 handen te tellen zijn ben je goedkoper uit dan dat je naar de salon gaat. Het is absoluut de moeite waard om het zelf eens te proberen of samen met iemand (dan kun je elkaar helpen). Dat bespaart je een hoop geld!

Ook zonder starterspakket kun je makkelijk aan de slag met het zetten van gelnagels. Het enige wat je echt nodig hebt voor simpele nagels is:

Als je al een UV lamp hebt en de rest los koopt ben je totaal circa 16€ kwijt. Hier kun je uiteraard meerdere keren je nagels mee lakken.

Onthoudt dat bij het zetten van gelnagels de hygiëne en vaardigheid erg belangrijk zijn. Lees daarom onze uitgebreide blog over hoe je zelf gelnagels zet.

Waarom zou je gelnagels juist wel of niet zelf plaatsen?

De kosten zijn zeker een reden voor jongeren om zelf gelnagels te zetten. Zeker studenten hebben het niet altijd makkelijk en je kunt bijvoorbeeld ook samen doen. Nog leuk ook, een avondje manicure. Je moet er natuurlijk wel een beetje gevoel voor hebben en veel geduld. De extra nailart is ook niet voor iedereen weggelegd, want dat is een precies werkje. Als dat niets voor je is en je het heerlijk vind om zelf lekker niets te doen. Dan kun je er voor kiezen om het te laten doen. Zoals ik al eerder in de blog zei zijn er ook prijsverschillen tussen de salons, dus daar kun je ook nog naar kijken om geld uit te sparen. En als je ergens niet tevreden over bent probeer je gewoon een andere salon!

Je kunt er ook voor kiezen om de eerste set gelnagels te laten zetten en daarna zelf bij te werken. Dat scheelt ook alweer kosten. Er zijn verschillende opties om kosten te besparen. Het is de moeite waard het prijsverschil tussen gelnagels zetten en laten zetten te overwegen!