Wat moet een gelnagels starterspakket bevatten?

Deze blog is bijgewerkt op 09/02/2022.

Over het algemeen is het het meest praktisch en voordelig om de benodigdheden van een gelnagels starterspakket aan te schaffen als je wilt beginnen om gelnagels te zetten. Als er nog dingen missen kun je die daarnaast los aanschaffen, maar de belangrijkste benodigdheden heb je alvast in je bezit. Nu de belangrijkste vraag: wat moet een gelnagels starterspakket bevatten? Je leest in de volgende kopjes over:

  • Benodigdheden voor het reinigen van de nagels
  • Het vormen van de gelnagels
  • Het afmaken van de gelnagels
  • De inhoud van een goed starterspakket

Wil je een starterspakket bestellen? Bekijk direct de drie meest uitgebreide starterspakketten.

Gelnagels starterspakket onderdeel 1: Het reinigen

Allereerst moeten de nagels gereinigd en gedesinfecteerd worden, dus je begint met een nagelreiniger. Soms zitten er nog restjes nagellak op de nagels en die verwijder je dan ook gelijk. Dan wordt er een nagelriem weker op de nagelriemen gesmeerd. Vervolgens worden de nagelriemen teruggeduwd met een bokkenpootje of een woodstick en de velletjes worden verwijderd met de achterkant van het bokkenpootje of afgeknipt met een nagelschaartje. Daarna heb je een blokje nodig waar je de nagels mee opruwt. Dat blokje heet een bufferblok. Nadat de nagels opgeruwd zijn moeten de nagels weer stofvrij gemaakt worden en daar heb je doekjes voor nodig die niks achterlaten. Je kunt ook eerst een manicureborstel gebruiken en daarna nog na vegen met een doekje. Als je een goede, stofvrije en vetvrije ondergrond wilt hebben reinig je de nagels nog een keer met alcohol. Tot hier dus wat je nodig hebt voor het reinigen en klaarmaken van de nagels voor de volgende stap.

Onderdeel 2: Wat heb je nodig om gelnagels te vormen?

Nu zijn we aangekomen bij het vormen van de nagels. Daar hebben we een vijl voor nodig. De nagels worden in de gewenste vorm gevijld met een vijl. Voor het verlengen van de nagels hebben we tips of sjablonen nodig. De tips worden bevestigd met nagellijm. Als je tips gebruikt moeten die op de gewenste lengte afgeknipt worden met een tipknipper. Sommige tips die geplaatst zijn moet je blenden. Dat betekent dat we er voor zorgen dat de tip vloeibaar in de nagel overloopt. Hier gebruiken we weer de vijl voor. Als je sjablonen gebruikt heb je dit niet nodig, want sjablonen plaats je onder de nagel en gebruik je als basis voor de gel. Pas nadat de gel goed uitgehard is verwijder je de sjablonen. Maar het is wel handig om de benodigdheden voor beide opties bij de hand te hebben.

Onderdeel 3: De hoofdbenodigdheden

Nu komen we bij de hoofdbenodigdheden voor het gelnagels starterspakket. We hebben nu de perfecte vorm en basis gecreëerd om de gel aan te brengen. We beginnen met het aanbrengen van een primer. Een primer zorgt ervoor dat de gel goed hecht op de nagel. Daarna wordt de basisgel aangebracht op de nagel. En hierna komt de opbouwgel. Om de gel aan te brengen heb je een penseel nodig. De gel moet uitharden en daarvoor heb je een UV of LED lamp nodig. Een LED lamp werkt 2 keer zo snel als een UV lamp. De opbouwgel wordt in lagen aangebracht en die lagen worden per laag uitgehard onder de lamp. De opbouwgel heb je in verschillende kleuren. Het ligt aan het einddoel welke kleur je gebruikt. Je kunt bij French manicure bijvoorbeeld een roze gel gebruiken. Terwijl je in de meeste gevallen het beste de transparante kunt gebruiken, omdat je de nagels daarna toch gaat lakken. Als je klaar bent reinig je de nagels met een cleanser / celstofdepper van de plakkerige laag.  En als laatste komt de toplaag erop!

Het afmaken van de gelnagels:

De gelnagels zitten er op en nu komt de allerlaatste fase. Het decoreren van de nagels met nagellak. Je kunt ze in 1 kleur lakken, zoals bijvoorbeeld roze. Je kunt kiezen voor French manicure, maar je kunt ook ‘uitpakken’ en je nagels versieren met glitters of stickers, of noem maar op! Als je creatief bent kun je ook zelf met nagellak ”tekenen” op de nagels. De benodigdheden voor de decoratie zitten niet in het gelnagels starterspakket, maar die kun je ernaast zelf aanschaffen.

De inhoud van een gelnagels starterspakket

Ieder starterspakket is anders en daarom is het altijd goed om voor het bestellen te controleren wat er precies in zit. Het is vaak voordeliger om een gelnagels starterspakket aan te schaffen. Je kunt het zelf verder uitbreiden door producten los aan te schaffen. Er zijn navul pakketten te koop die je aan kunt schaffen als de producten van je starterspakket op zijn. Ik som nog even de producten op die je nodig heb als starter, en waar je op kan letten of, in ieder geval de meeste dingen, in het starterspakket zitten:

Wat zijn de benodigheden voor gelnagels?

-Nagelreiniger
-Nagelriemweker (deze zit meestal niet in het pakket)
-Bokkenpootje / woodsticks
-Nagelschaartje
-Bufferblok
-Manicureborstel
-Doekjes (deze moet je ook los aanschaffen)
-Alcohol (ook deze moet je los aanschaffen)
-Vijl
-Tips / sjablonen
-Nagellijm
-Tipknipper
-Primer
Basisgel
-Opbouwgel
-UV / Ledlamp
-Celstofdepper
-Topcoat

Als je dit pakket hebt aangeschaft kun je aan de slag! Succes! Meer weten over hoe je zelf gelnagels kan zetten? Lees hier hoe jij zelf gelnagels kan zetten.

Wil je een Gelnagel starterspakket bestellen?

Bekijk direct onze voorselectie:

Starterspakket 1: Prijzig, maar dan heb je ook wat!

Dit professionele pakket bevat alles wat jij nodig hebt om prachtige gelnagels te zetten. Inclusief gebruiksaanwijzing!

Starterspakket 2: Onze keuze

In dit tweede pakket heb jij de beste prijs-kwaliteit ratio. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt en is enorm uitgebreid! Dit pakket verkoopt vaak uit; is het niet beschikbaar? Dan horen we het graag van je.

Starterspakket 3: De essentials

Dit laatste pakket is een basis pakket voor een schappelijke prijs. Als je nog niet zeker weet of je hiermee echt aan de slag wilt, of liever niet veel geld uitgeeft, dan is het beste pakket om mee te beginnen..

Onder de producten vind je meer informatie en op de foto kun je ook goed de inhoud bestuderen. Veel plezier met jouw starterspakket!