De beste tip voor gelnagels verwijderen is om de nagels er gewoon af te laten groeien, maar dat duurt natuurlijk lang. Daarom geven we 3 tips hoe je gelnagels verwijderen het beste en sneller kunt doen.

Gelnagels verwijderen

Tip 1: de gelnagels afweken in aceton

Hoe ga je te werk bij gelnagels verwijderen? Allereerst vijl je de toplaag van de nagels, want zo kan de aceton straks doordringen in de gel. Doe dit voorzichtig, want als je te lang vijlt dan beschadig je de natuurlijke nagel. Je kunt de huid rondom de nagels insmeren met vaseline, zodat ze beschermd is tegen de aceton. Warm de aceton wat op door de schaal met aceton in een schaal warm water te zetten. Het is belangrijk dat het geleidelijk opwarmt, want aceton is ontvlambaar!

Vervolgens drenk je de watten in de aceton (de pure vorm) en vouw je ze om de nagels. Deze wikkel je 1 voor 1 in aluminiumfolie. En wachten maar! Als je huid tegen de aceton kan, kan je ook de nagels direct in de aceton dopen, maar dan moet je de hele tijd op 1 plaats blijven zitten!

Na 15 tot 30 minuten kun je de folie en de watten verwijderen en zal je zien dat de gel is gaan schilferen. Ga nu de gelnagels verwijderen, maar doe dit voorzichtig. Als dat nog niet lukt herhaal je het hele proces van het begin af aan. Het is belangrijk dat je je handen met een verzorgende en hydraterende olie verzorgt aan het einde van de behandeling.

343758548 1499360757538265 2081176498909320935 n

Tip 2: vijlen

Deze methode kan er voor zorgen dat je natuurlijke nagel beschadigd raakt, dus het is belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Als je de nagels eerst kort knipt heb je een minder groot oppervlakte om te hoeven vijlen. Dan vijl je de bovenste laag met een grove vijl met een korrel van 150 – 180. Neem er de tijd voor en doe het met geduld. Doe dit zo gelijkmatig mogelijk. Daarna ga je verder met een fijne vijl en als er minder stof vrij komt en de de natuurlijke ribbels van de nagels zit dan ben je bij de natuurlijke nagel. Als laatste polijst je de nagels met een polijstvijl en wrijf je ze in met een verzorgende olie.

340672763 1608634639643275 9101524083630272441 n

Tip 3: pellen

Deze methode heeft wel de meeste kans dat je eigen nagels beschadigen. Als de gel al los zit kun je het voorzichtig proberen om de gel van je nagels af te trekken met een pincet. Kijk hierbij erg uit dat je eigen nagel niet mee komt. Als het moeilijk gaat kun je het beste 1 van de andere tips gebruiken om je gelnagels te verwijderen.

Als je het zelf niet aandurft om je gelnagels te verwijderen dan kun je je nagels door een professional laten verwijderen. Je kan dan even afkijken hoe zij gelnagels verwijderen en de volgende keer misschien voorzichtig zelf proberen met onze tips.

De foto’s zijn van @Tweetsnails en voor meer tips over gelnagels kun je terecht op onze website!