In deze blog leggen we de verschillende aanbrengtechnieken voor gelnagels uit die je kunt gebruiken. Zo kun je kijken welke het beste bij jou past.

Aanbrengtechnieken voor gelnagels

Aanbrengtechnieken voor gelnagels

Je hebt verschillende soorten gel die op verschillende manieren worden aangebracht. Met de nagelkwast breng je de builder gel aan en sculp je dit, maar je hebt tegenwoordig ook gel in een nagellak potje wat je zo op je nagel kunt “lakken”. Dit maakt het wat makkelijker om de gel aan te brengen en is dus een populaire optie van de aanbrengtechnieken voor gelnagels. Of je plakt kant en klare gelnagels op je nagels en hard deze uit. We gaan elke optie langs in deze blog.

Door middel van een kwastje

De builder in a bottle is gel wat in een flesje zit en je met het kwastje aanbrengt, zoals je bij nagellak doet. Je prept je nagels zoals je dat altijd doet, dus schoon, stof en vetvrij maken. Je duwt de nagelriemen terug en je kunt beginnen met het aanbrengen van de gel.

Als je een korte verlenging aan wilt brengen breng je de sjabloon aan en brengt een laagje builder gel aan op het bovenste stukje van je eigen nagel en de verlenging. Dit laat je vervolgens drogen en je brengt nu een dun laagje over de hele nagel en de verlenging aan. Dit droog je niet, maar je neemt met het kwastje een ruime hoeveelheid gel en brengt dit op het midden van de nagel aan. Je wacht even totdat het zichzelf nivelleert en droogt de nagel daarna. Je hebt dan een kleine bolling in het midden van de nagel die uitloopt naar de zijkanten. Nadat je de sjablonen verwijderd hebt kun je de nagels in vorm vijlen.

Een topcoat erop en je nagels zijn klaar. Je kunt voor de topcoat natuurlijk ook nog een kleur en nailart aanbrengen.

408895277 18260847883202449 7273337105761443130 n 1

Gel sculpturen

Dit is de moeilijkste van de aanbrengtechnieken voor gelnagels. Je hebt ook gel in potjes welke je met een nagelkwast aanbrengt, Je prept de nagels zoals altijd en na de primer neem je een bolletje van de gel met de kwast. Deze leg je op het midden van de nagel en zo sculp je de gel met een nagelkwast. Je laat in het midden van de nagel een bolling en deze laat je uitlopen naar de zijkanten.

Zorg er voor dat het niet te dik is en zodra je tevreden bent laat je het drogen onder de lamp. Deze stap doe je 2 keer. Daarna kun je de nagels in vorm vijlen en breng je eventueel een gellak aan. Als laatste een topcoat en klaar ben je!

385055896 18251596699202449 4966270219343263193 n 1

Gelverlengingen

Je kunt je nagels op 2 manieren verlengen: door middel van nageltips die je op je nagels plakt of met hulp van sjablonen.

Als je tips op je nagels plakt doe je dit met nagellijm. Je hebt tips die je op de hele nagel plakt of tips die alleen aan het bovenste randje van de nagels geplakt worden. Deze vorm van verlengen is voor de beginner het makkelijkst. Je nagels worden wel dikker met tips dan dat je verlengt met sjablonen en zijn ook wat zwaarder.

Bij sjablonen bouw je de nageltips op met gel. Als je een nagelbijter bent kun je deze vorm van verlengen niet gebruiken, want de sjabloon wordt onder je nagel geduwd, zodat je op je eigen nagel verder kunt “bouwen” met gel.

396706861 18255376006202449 6002132684984932470 n

Gelnagels stickers

Dit is de allersnelste en makkelijkste van de aanbrengtechnieken voor gelnagels. Als je nagelstickers aanbrengt moet je nog steeds je stappen volgen zoals je altijd doet. Dus zorg er altijd voor dat je nagels schoon en vet en stofvrij zijn. Je hebt dus tegenwoordig gel plaknagels die je op je nagels plakt, daarna onder de lamp houdt en klaar zijn je nagels. Hier kun je je nagels niet mee verlengen. En vergeet niet nog een topcoat aan te brengen zodat je nagels langer mooi blijven. Hier kun je meer informatie vinden over gel plaknagels.

De foto’s zijn van @Tweetsnails en op onze website kun je veel informatie over gelnagels vinden.