Omdat er veel gezocht wordt op builder gelnagels wijden we hier een blog aan. Hier kun je informatie vinden over wat builder gel is en hoe je het aanbrengt.

Builder gelnagels

Wat zijn builder gelnagels?

Builder gel is een gel welke wordt gebruikt om gelnagels te vormen. Je kunt er een stevige, lang houdbare verlenging mee maken. Ook kun je de natuurlijke nagels ermee verdikken / verstevigen. Het heeft wat eigenschappen van acryl, namelijk de sterkte en de houdbaarheid. Het is dus steviger dan gewone gel. Als de builder gel uitgroeit vul je deze op net als bij acryl.

Kun je builder gelnagels zelf aanbrengen?

326139525 8983422065033255 6102100691911463616 n 1

Je kan builder gel zelf aanbrengen. Als je al gewend bent om je eigen gelnagels aan te brengen, dan is het makkelijk en anders zal het enige oefening vergen, maar dat is met alles. Dus hier volgt een handleiding hoe je builder gelnagels aanbrengt.

Hoe breng je builder gelnagels aan?

Natuurlijk moet je ook bij builder gel de nagels preppen van te voren. Zorg er voor dat de nagelriemen teruggeduwd zijn en de nagels vuil en stof vrij zijn. Daarna breng je de nagelprep aan wat ervoor zorgt dat het vocht uit de nagel getrokken wordt. Dit doe je met een celstofdepper, zodat er niets van stof en pluisjes op de nagel achterblijven.

Vervolgens breng je de primer aan (het ligt aan het merk builder gel of dit nodig is of niet, maar we raden aan deze stap niet over te slaan). En nu zijn je nagels klaar om de buildergel aan te brengen. Deze wordt uitgehard door een UV lamp.

Daarna kan je een kleurtje aanbrengen en de nagels versieren zoals je wilt. Hard deze uit onder de lamp en breng de topcoat aan. Ook deze laag wordt uitgehard door de lamp.

Tot slot verwijder je de plaklaag.

Wist je dat….

325908195 5571468159645508 490650640477481154 n
  • buildergel na 3 weken opgevult moet worden?
  • je builder gel niet hoeft te verwijderen, maar gewoon opvult?
  • builder gel net zo sterk is dan acryl, maar dan zachter?
  • je builder gel ook in kleuren hebt?
  • je je nagelriemen elke dag in moet smeren met nagelriemolie en je handen met creme?
  • je nagels langer mooi blijven als je handschoenen gebruikt bij het schoonmaken en afwassen?
  • je met gelnagels van nagelbijten af kunt komen?
  • B8, seleen, ijzer, vitamine C en zink goed zijn voor je nagels?

De foto’s zijn van @Tweetsnails. Meer blogs voor tips wat betreft gelnagels kun je vinden op onze website!