We vergeten vaak de nagelriemen en de verzorging met nagelriemolie, maar hier leggen we uit waarom deze belangrijk zijn.

Nagelriemolie

Welke functie hebben de nagelriemen?

De nagelriem is het randje tussen de huid en de nagels. Dit randje beschermt de huid tegen bacteriën. Als deze onder de nagelriem komen dan krijg je een ontsteking. Ook beschermen de nagelriemen de nagelwortels. De nagelriemen groeien mee met de nagel, dus het is belangrijk dat je ze af en toe terugduwt. Hier geven we tips hoe je dat het beste kunt doen!

408895277 18260847883202449 7273337105761443130 n

Hoe verzorg je de nagelriemen?

Zorg ervoor dat de nagels schoon zijn, dus dat oude gellak restjes verwijderd zijn. Laat de nagels vervolgens 5 tot 10 minuten weken in lauw water. Droog de handen af met een schone handdoek. Breng daarna een cuticle remover aan op de nagelriemen.

Als je het een paar minuten laat inwerken maakt dat de nagelriem week en worden losse velletjes verwijderd. Daarna kun je de nagelriem voorzichtig terugduwen met een bokkenpootje. Hiervoor is een kunstof bokkenpootje het meest geschikt.

Met een washandje en warm water kun je losgekomen velletjes verwijderen. Als dat niet lukt knip ze er dan voorzichtig af met een nagelriemknipper.

Masseer de nagelriemen daarna in met nagelriemolie. Je kunt dit dagelijks doen om je nagelriemen schoon, soepel en flexibel te houden.

Duw je nagelriemen in ieder geval 1 keer in de week terug.

Waarom is nagelriemolie belangrijk voor de verzorging van je nagelriemen?

Nagelriemolie hydrateert de nagels en de huid er omheen. Je nagels blijven zo flexibel en je hebt minder last van scheurtjes en irritaties. Ook zorgt het ervoor dat je nagelriemen niet uitdrogen. Voor hydratatie kun je gewoon een goedkope nagelolie gebruiken, maar als de nagelriemen moeten herstellen dan is het belangrijk dat de nagelriemolie vitamines bevat. Plantaardige oliën zijn de beste basis voor nagelriemolie. Deze trekken snel in de nagel. Denk hierbij aan amandel, jojoba of abrikozen olie. Ook zonnebloemolie en sesamolie worden gebruikt. Het meest hygienisch is een nagelriemolie met een pipet te gebruiken.

408980467 18260848072202449 6602989039230437401 n

Wat is de beste nagelriemolie: top 5!

  • De beste nagelriemolie is: Herome nagelriemserum

Deze nagelriemolie verzorgt en kalmeert. Het bevat sheaboter, jojoba – en amandelolie. De kamille en aloë  vera kalmeert en ook de vitamines E en A zijn toegevoegd voor de groei van je nagels. Deze olie geeft je nagels alles wat het nodig heeft.

  • Op de tweede plaats staat Dadi’Oil nagelriemolie

Deze olie bevat avocado, olijf en jojoba. Ook vitamine E is toegevoegd. Dit is een pure organische olie. Ook deze olie geeft je nagels extra verzorging vanwege de vitamine.

  • Op nummer 3 hebben we Victoria Vynn nagelriemolie

Deze olie bevat 5 oliën die helpen tegen allergie, bacteriën, ontstekingen en ingroeiende nagels. Ook heeft de olie een heerlijke geur. Een prima olie om je nagelriemen de dagelijkse verzorging te geven die ze nodig hebben.

  • Op de vierde plaats staat Hypegeen nagelriemolie:

Deze olie is 100% hypoallergeen. De basis van deze olie is squalaan, arganolie en vitamine E. Je brengt de olie aan door middel van een pipet wat hygienisch is. Als je een wat gevoelige huid hebt dan kunt het het beste deze olie gebruiken voor je nagelriemen.

Op de laatste plaats hebben we Tarz cosmetics nagelriem elixer:

Dit is een natuurlijke nagelriemolie welke 7 oliën bevat: amandel olie, avocado-olie, abrikozenpit olie, druivenpit olie, jojoba olie, kokosolie, kukui olie. De olie is geurloos en trekt snel is. Deze olie kun je ook op andere droge plekken van je huid gebruiken, dus als dat het geval is kun je deze olie aanschaffen, zodat je het voor meerdere doeleinden kunt gebruiken.

De foto’s komen van @Tweetsnails. Hier kun je leuke inspiratie op doen voor gelnagels. Ook op onze website kun je alle informatie vinden die je nodig hebt op gelnagels te zetten en de verzorging van je nagels.