Herontdek de klassieke en minimalistische charme van half moon nagels in 2023.

Half moon nagels

Wat zijn half moon nagels?

Bij half moon wordt de natuurlijke lunulae van de nagel nagebootst. Je hebt van nature een soort van half maantje onder je nagel aan de onderkant van je nagel. Deze wordt lunulae genoemd en is het latijnse woord voor kleine maan.

Bij half moon nagels zijn de nagels gelakt, maar er is een vorm van een halve maan aan de onderkant vrijgelaten. Je kunt deze ongelakt laten, maar ook bijvoorbeeld in een andere kleur lakken. Of allebei, zoals op de bovenstaande foto. Je kunt er ook creatief mee aan de slag dus! De half moon was in 1920 een trend toen de nagellak op de markt kwam. En nu is deze trend dus weer terug.

Hoe maak je half moon nagels?

Als je de halve maantjes vrij wilt laten kun je er een rondje half op plakken. Je lakt je nagels, haalt de rondjes er van af en klaar. Simpeler kan het niet en je nagels zijn ook nog eens trendy. Als je de maantjes in een andere kleur wilt doe je eerst de basiskleur op je nagels en laat deze drogen onder de lamp. Daarna plak je de rondjes half op de onderkant van je nagels en lak je de bovenkant van de nagels in de andere kleur. Ook dit laat je drogen onder de lamp en vergeet de topcoat niet! Deze laag zorgt er voor dat je manicure langer mooi blijft!

322735807 698137641847402 1907306911522762568 n 1

Creatieve half moon nagels designs

  • Je kunt je nagels in een gekleurde halve moon lakken en de tip (als french manicure) in dezelfde of een andere kleur
  • Maak een design in de halve moon, zoals bijvoorbeeld ogen of iets anders
  • Verwerk glitter in de halve moon voor wat glitter en glamour
  • Laat je eigen creativiteit er op los en laat ons weten welke half moon designs je hebt ontworpen!

Welke trends gaan we zien in de winter 2023?

  • Grungy: de tegenstelling van zwart / donker en vrouwelijk
  • Minimalistisch: zo eenvoudig mogelijk, less is more!
  • Metallic accenten: ook hier geld minimalistisch, dus neutraal met simpele metallic accenten
  • 3D: 3D designs op de nagels
  • Airbrush: hier wordt de gellak op de nagels gespoten

We gaan lange nagels zien en amandelvormig of zelfs puntig. Nagels zijn minimalistisch en klassiek, zoals de half moon nagels of juist extreem. Er is geen tussenweg!

De foto’s zijn van @Tweetsnails en op onze website kun je meer bruikbare informatie en leuke tips over gelnagels en gelnagel trends vinden.