Hier geven we tips voor de beste dipping powder sets. Ook geven we uitleg over wat het is en hoe het opgebracht wordt.

328404076 512792144099340 7761011339602651805 n

Wat zijn dipping powder nagels?

Deze nagels hebben de eigenschappen van acryl, maar zonder de sterke geur en de beschadigingen die het aan je nagels aanbrengt. Je hebt voor dipping powder ook geen uv lamp nodig.

Voor dipping powder nagels worden de nagels voorbereid net als bij acryl – en gelnagels. Daarna wordt er een vloeistof aangebracht als prep. Voor zover is er niets anders, maar daarna wordt er een probase vloeistof aangebracht en wordt de nagel in poeder gedoopt. de overtollige poeder wordt afgeklopt. Deze stap wordt herhaald en zo kan ook french manicure aangebracht worden. Dan wordt de vloeistof voor de tweede keer aangebracht en wordt alleen de top van de nagel in de witte poeder gedoopt. Daarna de hele nagel in de rozige poeder. Als laatste wordt de activator aangebracht en dat zorgt er voor dat de poeder uitgehard wordt. Nu kun je de nagels in vorm vijlen en breng je de topcoat aan.

Je hebt dipping powder in allerlei kleuren, dus de keuze is reuze! Probeer 1 van de dipping powder sets uit onze top 3, die volgt, eens uit. Bij nummer 1 van de top 3 dipping powder sets zit een handleiding die je helpt bij het aanbrengen van de dipping powder.

317481662 1206451290005082 2319142997611281775 n 2

Voor – en nadelen van dipping powder

Voordelen:

 • Het blijft lang zitten!
 • Je hoeft het niet te verwijderen, maar je kunt het ook opvullen.
 • Je kunt het makkelijk zelf doen.
 • Je hebt geen lamp nodig.
 • Er zitten geen vervelende geurtjes aan.

Nadelen:

 • Je moet goed uitkijken met hygiene als je de poeder deelt met anderen. Dan kun je het beste de poeder met een kwast aanbrengen. Het is niet handig als iedereen zijn nagels in 1 potje dipt. Als het alleen voor eigen gebruik is kun je dat wel doen.
 • Het is lastig te verwijderen. Kijk hier voor tips als je het zelf wilt verwijderen.
 • Zorg ervoor dat er niet te veel poeder op de nagels blijft, want dan ziet er er te dik uit. Zorg er voor dat overtollig poeder verwijderd wordt.
 • Je kunt allergisch zijn, dus probeer het van te voren even uit.
Dipping powder sets

Top 3 dipping powder sets

 1. Met de SHATY® Dipping Powder Starters Kit – Complete Set – Summer Edition – 6 kleuren – Acryl Nagels Starterpakket – Inclusief handleiding (NL) heb je alle producten, die je nodig hebt voor dipping powder, in 1 keer met een handleiding erbij. Er zitten 6 kleuren poeder bij. En dat voor de prijs van 38 euro. Deze staat met stip op de nummer 1 van de dipping powder sets.
 2. De Dipping powder starter kit – 8 kleuren – roze – dip poeder – acryl nagels – dip nagels – meest complete starterspakket – nagel poeder – MTSSII – bevat 8 kleuren en heeft dezelfde prijs als nummer 1, namelijk 37,50 euro.
 3. Je hebt ook aanvulpakketten, zoals de Royala Dipping Powder Aanvul Kit – Acryl Nagels Aanvulpakket – 18 Kleuren Dipping Poeder – Nagel Poeder – Acryl Poeder –. Deze bevat 18 kleuren, dus kan je voorlopig mee vooruit! Dit aanvulpakket is een perfecte aanvulling op de dipping powder sets en kost 28 euro.

De foto’s zijn van @Tweetsnails en ook op onze website kun je allerlei tips en informatie vinden!