penselen

Penselen kopen

Zeker als je net zelf begonnen bent met het zetten van gel of acrylnagels is het lastig om te bepalen welke penselen je wanneer nodig hebt. Daarom hier een kleine opsomming waar je welke penselen voor kunt gebruiken.

Welke penseel gebruik je voor het aanbrengen van de gel of acryl?

Als je de nagels schoonmaakt doe je dat met een nagelborsteltje. Daarna kun je met een nagelkwast de nagels stofvrij maken. Deze kwast heeft lange, zachte haren. Voor meer informatie over het schoonmaken van de nagels en de verdere behandeling kun je hier meer vinden.

Daarna breng je de primer aan en begin je met de basis gel. Hierna de 2 lagen bouw gel en de top coat. Penselen voor gel beschikken over een rechte of schuine punt en zijn meestal vervaardigd van marterhaar. De meeste manicures gebruiken nummer 4.

Bij acrylnagels is een ander soort penseel nodig, namelijk 1 met een spitse punt. Ook deze is meestal van marterhaar en de meeste gebruiken nummer 6.

Welke penselen gebruik je bij nail art?

Bij nail art ligt het er natuurlijk helemaal aan wat je wilt. Als je fijne lijntjes wilt trekken heb je een hele fijne penseel nodig. Deze wordt ook wel streeppenseel genoemd.

Om bij de wat lastigere plekjes te komen kun je spitse penselen gebruiken of juist afgeronde penselen.

En voor de verdere kunstwerken heb je allerlei soorten en maten penselen die detail penselen genoemd worden.

Het is ook een beetje uitzoeken waar je zelf het prettigste mee kunt werken, want dat is ook een beetje persoonlijke voorkeur natuurlijk!

 

Resultaat 1–9 van de 428 resultaten wordt getoond