Cursus nagelstyliste

Nagelstyliste aan het werk

Wat leer je in een cursus voor nagelstyliste?

Als je echt goed wilt zijn in nagels stylen dan kun je een cursus nagelstyliste volgen. Er zijn allerlei aanbiedingen te vinden van cursussen die je goed naast je baan of studie kunt doen. Er zijn cursussen die je thuis kan doen. Andere cursussen kun je deels thuis doen. Ook kun je cursussen helemaal op school volgen, zodat je de technieken meteen in de praktijk kunt brengen. Je kunt zelf het beste uitzoeken wat het beste bij je past. Ben je iemand van de theorie of juist van de praktijk? Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de theorie in de praktijk kunt brengen, want daar gaat het uiteindelijk om bij het werk van een nagelstyliste. Let er dus op bij het kiezen van een cursus dat er wel genoeg gelegenheden zijn om het geleerde in de praktijk te brengen.

In een cursus voor nagelstyliste leer je nagels verzorgen en lak technieken. Bij acrylnagels leer je nagels verlengen, bij gelnagels leer je ze zetten. Ook in deze blog kun je daar alvast meer over lezen als je wilt oefenen! En je leert soms nailart en nageldesign. Let op: soms zijn acryl en gelnagels gescheiden in de cursus en kan je kiezen voor 1 of allebei.

Wat is de inhoud van een opleiding nagelstyliste:

Allereerst leer je over de anatomie van de handen en nagels en hoe je deze kunt verzorgen. Je leert welke materialen en producten je hier voor kunt gebruiken. Je leert gelnagels te zetten en bij te werken en / of acrylnagels te zetten. En je leert de acryl of gelnagels te verwijderen. Soms zit het leren van nailart er bij in. Soms ook niet en moet je een andere cursus volgen voor gevorderden. De basis zit er in ieder geval in en als je die onder de knie hebt kun je altijd nog verder leren om de mooiste nagel kunstwerkjes te maken. Kortom leer je dus over:

  • Anatomie van de handen en nagels
  • Het gebruik van materialen en producten
  • Het verwijderen van gelnagels en acrylnagels
  • Optioneel: Het versieren met nailart

De gemiddelde kosten.

De kosten voor de cursussen liggen gemiddeld tussen de 350 euro en de 700 euro. Sommige cursussen voorzien je niet van de benodigde materialen en sommige wel. Goed opletten dus, want het lijkt misschien goedkoop, maar als je zelf de benodigde producten aan moet schaffen dan ben je misschien nog wel duurder uit! Bekijk dus van te voren goed wat en waarvoor je betaald. Sommige cursussen moet je in 1 keer betalen, anderen mag je per les betalen.

Waar kun je een goede cursus nagelstyliste volgen:

Wat kost een cursus nagelstyliste?

De kosten liggen gemiddeld tussen de 350 en 700 euro.

Wat leer je in een cursus voor nagelstyliste?

Je leert de handen en nagels te verzorgen en, afhankelijk van welke cursus je volgt, acrylnagels of gelnagels zetten. Bij sommige cursussen is nailart inbegrepen.