Soms kunnen gelnagels scheuren of loskomen. Hier geven we tips voor gelnagelreparaties en wat je kunt doen in die gevallen.

Gelnagelreparaties

Gelnagelreparaties: Scheuren repareren

Als je gelnagel gescheurd is dan kan je zo zijn de je eigen nagel ook gescheurd is. Als het gebloed heeft dan betekend dat dat je nagelbed beschadigd is en heeft dat een paar dagen nodig om te herstellen. Als die periode voorbij is kun je de gelnagelreparaties starten.

Manier 1 voor gelnagelreparaties:

Knip een stukje zijde wat over de scheur past. Breng gel aan op de nagel en breng het stukje zijde aan op de gel. Het moet goed in de gel gedrenkt zijn. Laat het uitharden onder de lamp. Als je wilt verlengen die je dat met een sjabloon. Als je een tip gebruikt dan moet er gevijld worden op de nagel en dat kan pijnlijk zijn. Verder gaat alles gewoon zoals je het altijd doet.

Manier 2 voor gelnagelreparaties:

Doe wat nagellijm op de scheur. Daarna wat nail filler powder van bijvoorbeeld IBD erover, verwijder het te veel en nog wat nagellijm. Daarna bijvijlen en de gelnagelreparaties zijn klaar. Daarna kun je gewoon te werk gaan hoe je dat gewend bent.

429780140 18272122222202449 2009222338029596497 n

Gelnagelreparaties: Lifting voorkomen

Het kan zo zijn dat je gelnagels loslaten, maar hoe kun je dat voorkomen? Meestal laten de nagels los aan de onderkant en de zijkant. Dus het is belangrijk dat daar het niet levende weefsel goed verwijderd is en dat de nagels schoon (stof – en vetvrij) zijn. Als dat niet zo is zullen de nagels loslaten.

Ook is het belangrijk dat de gel niet te dicht op de huid of nagelriemen aangebracht wordt, want dan zal de gel ook gaan liften.

Bij acryl is het belangrijk dat de juiste verhouding vloeistof en poeder gemengt wordt. Als deze verhouding niet juist is, bijvoorbeeld te droog, dan zal de acryl gaan krimpen en daardoor gaan liften. Dan komt de nagel los in het midden.

Geen of te veel primer kan ook een reden zijn dat de kunstnagel los zal laten. Breng dus altijd primer aan, want dat werkt als dubbelzijdig plakband, maar te veel werkt juist het tegenovergestelde.

Als de nagels niet goed uitgehard zijn kunnen ze los gaan laten en het is ook een reden waarom mensen een allergie ontwikkelen. Het is dus ontzettend belangrijk dat je nagels goed uitgehard zijn, dus zorg er voor dat je een goede lamp hebt.

Beschadigingen aan je eigen nagel kunnen er voor zorgen dat de gel niet goed hecht. Gebruik een bufferblok om je nageloppervlakte op te ruwen en vetvrij te maken, maar vermijd overmatig vijlen.

Ga vooral niet aan je nagels zitten pulken. Dat kan zorgen voor lifting, maar ook voor lifting van de natuurlijke nagel en dat willen we niet! Ook kunnen de nagels gaan scheuren en dan is het tijd voor gelnagelreparaties. Als de kunstnagels ook gelift zijn dan kun je ze er beter afhalen en opnieuw er op zetten.

Pocketlifting houd in dat je kunstnagel in het midden loskomt van de natuurlijke nagel. Dit komt doordat daar de gel of acryl het dikste is door de bolling en het product niet goed uitgehard is. Bij gel is het belangrijk dat je niet te dikke lagen aanbrengt, want dan hard de gel niet goed uit.

430159303 18272122414202449 917429747324814595 n

Wat te doen bij lifting?

Als de kunstnagels loskomen dan moeten ze er af en breng je ze opnieuw aan. Zorg ervoor dat je dezelfde fout niet opnieuw maakt, want dan zullen je nagels weer loskomen. Hier vind je een handleiding hoe je zelf gelnagels kunt verwijderen.

De foto’s zijn van @Tweetsnails en ook op onze website kun je allerlei informatie vinden over gelnagels.