Is het waar dat je nagel versterkingen nodig hebt, omdat gel je nagels verzwakt? We gaan dat hier voor je uitzoeken en we geven tips om je nagels te versterken.

Nagel versterkingen

Zwakke nagels door gel: mythe of feit?

In principe verzwakken en beschadigen gelnagels je nagels niet, maar er kunnen wel oorzaken zijn waardoor dit zou kunnen:

  • Allergie: Als je een allergie hebt kan dit de huid rond de nagels beschadigen en op de lange termijn kunnen je nagels loslaten en misvormen. Het is sowieso aan te raden om geen gelnagels te zetten als je er allergisch voor bent!
  • Gelnagels verkeerd verwijderen: Als je je gelnagels zelf wilt verwijderen is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Als je te veel vijlt kun je je natuurlijke nagels behoorlijk beschadigen. Ook het “afpellen” van gelnagels kan je nagels flink beschadigen. Gebruik onze handleiding om gelnagels te verwijderen en ga voorzichtig te werk!
  • Verkeerd zetten van gelnagels: Het is belangrijk dat je nagels schoon, stof, vetvrij en steriel zijn voordat je de gel op je nagels doet. Als dat niet het geval is kunnen schimmels en bacterien groeien onder je gelnagels en dat kan lelijk gaan ontsteken. Zorg er voor dat je hygienisch werkt!
  • Onvoorzichtigheid met gelnagels: Je nagels zijn geen werktuigen waarmee je van alles kan doen. Dat kan je nagels flink beschadigen. Gebruik de daarvoor geschikte gereedschappen om te doen wat je wilt bereiken!
  • Wees voorzichtig met aceton, want dat kan je nagels uitdrogen.

Oorzaken van zwakke en broze nagels

We zijn het er al over eens dat een gelnagelbehandeling in principe je nagels niet beschadigd en verzwakt als je het volgens het boekje doet. Maar alsnog is het af en toe wel eens goed om even je nagels een pauze te geven, nagel versterkingen te gebruiken en je nagels goed te verzorgen.

Een tekort aan bepaalde vitamines, mineralen en aminozuren leiden tot zwakke nagels. In dit geval kun je dit tekort aanvullen door deze te slikken in de vorm van suplementen. Vitamine A, C, D, B vitamines (in het bijzonder B8), ijzer, zink en seleen zijn goed voor je nagels, maar ook voor je haar en huid. Ook aminozuren zijn belangrijk voor je nagels. Deze 5 aminozuren: cysteïne, methionine, arginine, lysine en proline, zorgen ervoor dat er keratine geproduceert wordt en dit is waar je nagels uit opgebouwd worden.

Ook het veel met je handen in water zitten en het gebruik van schoonmaakmiddelen kan zorgen voor broze nagels. Als je handschoenen gebruikt kan je dit voorkomen.

Het kan ook dat je aan een bepaalde ziekte lijdt die onder andere zorgt voor broze nagels. En als je ouder wordt verzwakken je nagels helaas ook.

Als je last hebt van zwakke en broze nagels dan heb je nagel versterkingen nodig om je nagels sterker te maken

Nagelverharders als nagel versterkingen

426741615 18268889773202449 3856425627804700789 n

Nagelverharders werken als nagel versterkingen. Een nagelverharder is in principe een laagje met meestal als hoofdbestanddeel keratine, wat je nagels verzorgt, herstelt en beschermt. Vaak zijn er ook vitamines aan toegevoegd.

Je gebruikt een nagelverharder als een normale nagellak en het droogt vanzelf. Het is wel belangrijk om het vaker te gebruiken voor een goed resultaat. Kijk wel uit met overmatig gebruik van nagel versterkingen, want als je nagels te hard worden kan dat ook leiden tot gescheurde nagels!

Top 5 nagelverharders

We hebben hier een top 5 van nagel versterkingen voor je op een rijtje gezet:

Nummer 1:

Deze nagelverharder is op basis van arganolie. Het flesje bevat 13,5 ml. en kost 10,99 euro. Het functioneert ook als basecoat, dus kun je je nagels daarna een mooi nagellakje geven. Zo worden je nagel versterkt, maar zien ze er ook nog eens mooi uit! Men is zeer tevreden over deze nagelversterker

Nummer 2:

Deze nagelverharder heeft als hoofdbestanddeel keratine en is voor gevoelige nagels. Je krijgt een verpakking met 3 flesjes van 10 ml. Dit pakket kost 42,39 euro, dus het is een prijzig pakket. Het is een kuur van 30 dagen. Je brengt elke dag een laagje aan en na 2 lagen verwijder je de laagjes en begin je weer opnieuw. Dag 1 een laagje, dag 2 een tweede laagje, dag 3 verwijder je de laagjes en breng je weer een laagje aan, enzovoort. Volgens de reviews ga je zeker resultaat zien! En je kunt de nagelversterker ook als basecoat gebruiken.

Nummer 3:

Ook nummer 3 is van Herome, een bekend nagelverzorgingsmerk en dus expert in gelnagel versterkingen. Nu krijg je 1 flesje van 10 ml. voor 14,55 euro. Je kunt overigens ook kiezen voor een pakket van 2, 3 en 4 flesjes. Ook deze gebruik je als kuur van 30 dagen net zoals de nagelverharder van Herome van nummer 2. Er wordt geadviseerd om het laagje wat je aanbrengt dun aan te brengen, anders kunnen je nagels wat gevoelig worden. Als je gevoelige nagels hebt kun je beter de nagelverharder van nummer 2 gebruiken. Je kunt ook deze nagelverharder als basecoat gebruiken.

Nummer 4:

Dit is een nagelverharder met een kleurtje. Je kunt kiezen uit 12 kleuren en het flesje bevat 13,5 ml. en kost 12,19 euro. De kleuren kunnen wat afwijken, dus dat is een minpuntje, maar het is wel handig dat je maar 1 flesje nodig hebt om je nagels te verharden en een kleurtje te geven. Als het kleurtje niet zo goed dekt kun je een tweede laag aanbrengen.

Nummer 5:

Dit is een klein flesje van 5 ml. en kost 16,95 euro, maar de weinige recensies zijn in ieder geval positief. Ook is de basis keratine, en dat is wat je nagels sterker maakt!

Nagel versterkingen en je nagels sneller laten groeien

Als je nagels beschadigd zijn en het tijd is voor nagel versterkingen dan adviseren we je nagels kort af te knippen en naast de nagelverharders kun je gebruik maken van de volgende tips voor (natuurlijke) nagel versterkingen om je nagels sneller te laten groeien:

  • Hydrateer: Het is belangrijk om genoeg water te drinken per dag en dat betekend 2 l. water. Ik moet eerlijk bekennen dat zeggen makkelijker is dan doen, maar probeer het in ieder geval! Ook kun je je handen hydrateren met een goede handcreme.
  • Slik vitamines en mineralen voor nagels. Vaak zijn dit suplementen die schikt zijn voor nagels, huid en haar, dus 3 vliegen in 1 klap!
  • Gebruik zo weinig mogelijk aceton, want dit droogt je nagels uit.
  • Gebruik nagelriemolie om je nagelriemen soepel te houden.
426262911 18268707076202449 6441486500194045801 n

De foto’s zijn van @Tweetsnails en ook op onze website kun je een kijkje nemen voor leuke tips en tricks!