Je kunt jezelf aanmelden voor een professionele training voor gelnagels zetten, maar je kunt ook jezelf trainen door middel van allerlei hulpmiddelen, zoals tutorials. Hier geven we de opties.

400008529 18257005336202449 6931772338433963177 n 1

Training voor gelnagels zetten: waarom?

Waarom zou je jezelf trainen om gelnagels te zetten? Als je naar de salon gaat ben je best wel veel geld, terwijl je het best zelf kan doen en dan is het een stuk goedkoper. Als je het leuk vind om gelnagels te zetten kun je dat in je vrije tijd bij anderen doen en kun je een zakcentje verdienen. Of stel je bent moeder geworden en je wilt meer tijd met je kind(eren) doorbrengen dan kun je aan huis een manicure salon beginnen.

In al deze gevallen is het handig om een training voor gelnagels zetten te volgen of zelfs een opleiding als je het professionele pad op wilt gaan.

Training voor gelnagels zetten

Certificeringsprogramma’s als training voor gelnagels zetten

Als je professioneel gelnagels wilt zetten dan heb je een certificaat nodig. Deze kun je verkrijgen door een cursus te volgen waarvoor je een certificaat krijgt. Deze kost ongeveer 400 – 500 euro. Je kunt ook online cursussen volgen en die zijn dan wat goedkoper. Meestal is de cursus 2 dagen (een weekend), maar je hebt ook cursussen die 5 dagen duren.

Het ligt eraan hoe professioneel te wilt zijn. Wil je echt fulltime gelnagels zetten dan is het belangrijk om een goede opleiding te volgen. Maar als je het gewoon leuk vind om in je vrije tijd wat gelnagels te zetten bij mensen dan kun je ook prima een cursus volgen.

429815558 18271081399202449 7599488638928339689 n

Tutorials en andere hulpmiddelen als training voor gelnagels zetten

Tegenwoordig kun je allerlei informatie op het internet vinden dus ook tutorials en lessen hoe je gelnagels kunt zetten. Als je wilt leren hoe je je eigen gelnagels kunt zetten en eventueel die van vriendinnen en / of kennissen dan is dit ook prima om te leren hoe je dat kunt doen. Daar heb je geen certificaat voor nodig.

429966120 18271081270202449 6386978849900005129 n
  • Handleidingen:We hebben een handleiding voor je gemaakt die je kunt gebruiken om gelnagels te zetten.
  • Filmpjes op internet: Op you tube kun je allerlei filmpjes vinden die je stap voor stap laten zien hoe je gelnagels kunt zetten.
  • Starterspakket kopen met handleiding: Als je geen materialen hebt en zelf gelnagels wilt zetten dan kun je het beste een starterspakket kopen. Dit starterspakket van Pink Gellac bevat alles wat je nodig hebt en geeft er een handleiding bij hoe je de lamp en de producten kunt gebruiken.
  • Hulp vragen: Als je iemand kent die gelnagels kan zetten kun je vragen of je van hem / haar kunt leren hoe dat moet als training voor gelnagels zetten. Je kunt diegene gelnagels bij je laten zetten zodat je kunt zien hoe dat moet. Daarna kun je oefenen op zijn / haar nagels en kan hij of zij aanwijzingen geven.

Een opleiding als training voor gelnagels zetten

Als je echt professioneel manicure wilt worden kun je een opleiding volgen. Je hebt avondopleidingen en dan heb je bijvoorbeeld 9 avonden les en is de prijs ook wat hoger dan je voor een cursus betaald.. Denk aan 800 euro.

Voor een echte manicure opleiding worden er ongeveer 22 lesdagen over 4 maanden verdeeld en leer je tot in de puntjes hoe je gel of acryl aan kunt brengen. Je kunt het ook allebei leren, maar dan ben je ook meer tijd kwijt aan de opleiding. Ook is de prijs natuurlijk hoger dan je voor een cursus betaald. Denk aan om en nabij de 3.000 euro. Het is een investering, maar als je professioneel aan de slag gaat dan haal je dat er wel weer uit.

En soms kun je een subsidie krijgen om je om te laten scholen, dus het is zeker de moeite waard om dat uit te zoeken en je er eens in te verdiepen.

De foto’s zijn van @Tweetsnails en ook op onze website kun je informatie vinden over gelnagels.