Powergel

Wat is powergel?

Powergel is een mix van acryl en gel. Je brengt het aan als acryl, maar je hard het uit als gel. Je gebruikt een vloeistof: prep & wipe, of alcohol 70% om de powergel te modelleren. Je kunt het gebruiken op natuurlijke nagels, maar je kunt ook de nagels verlengen met sjablomen en tips. Het is belangrijk dat je het niet te dik aanbrengt, want dan kun je een hittereactie in de lamp krijgen en het wordt er ook niet mooier van! De naam zegt het al: deze gel bevat alle goede eigenschappen van acryl en van gel samen, dus wat wil je nog meer!

342504846 627638449215836 5144298296934781048 n

Hoe gebruik je powergel?

Je bereid de nagels voor zoals gewoonlijk. Vind hier een handleiding waar je de voorbereiding voor je nagels in kunt vinden. Je volgt de stappen tot en met het aanbrengen van de basecoat. Ook bij powergel wordt een basecoat aangebracht, zodat je nagels langer mooi blijven. Het aanbrengen van powergel is iets anders dan van gewone gel. Bij het openmaken van de nieuwe pot is het belangrijk goed te roeren, want er zit een plakkerige laag op. Je kunt deze laag ook verwijderen met een spatel. Vervolgens plaats je wat gel op de nagel en modelleer je deze gel met een penseel die gedoopt is in prep & wipe of alcohol 70%. Laat vervolgens 1 minuut uitharden als je een LED lamp hebt en 2 minuten onder een UV lamp. Als laatste breng je een topcoat aan. Natuurlijk kun je de nagels versieren naar wens. Dat doe je voordat je de topcoat aanbrengt.

343027194 628208582080201 451424760406443398 n

De voordelen van powergel

  • Je nagels hechten als gel, maar zijn lichter en flexibeler als acryl.
  • Je nagels zijn superstevig, maar voelen niet hard als bij acryl.
  • Je hebt de tijd om je nagels te modelleren, omdat ze uitgehard worden onder de lamp.
  • Powergel is geurloos en hypoallergeen!
  • Powergel is geschikt voor elke soort nagel.
  • Er zijn 7 kleuren beschikbaar.

Probeer het zeker eens uit als je gelnagels gewend bent om te kijken wat het verschil is. Ook als je gehecht bent aan acrylnagels is het de moeite waard om dit uit te proberen, want het is net zo sterk als acryl, maar heeft de eigenschappen van gel. Het blijft ongeveer 2 tot 3 weken mooi en daarna kun je ze verwijderen of opvullen. Ook hangt het er vanaf hoe snel je nagels groeien.

De foto’s zijn van @Tweetsnails en ook op onze website kun je meer blogs en tips vinden!