Als je gelnagels wilt zetten of gellak wilt drogen kan dat alleen met behulp van de uithardingsmethoden voor gelnagels door een UV of LED lamp. In deze blog geven we je daar alle informatie over.

Uithardingsmethoden voor gelnagels

Welke uithardingsmethoden voor gelnagels heb je?

Je kunt je gelnagels uitharden door middel van UV of LED. Deze lampen geven een chemische reactie waardoor de gel droogt. Hoe hoger de wattage, hoe sneller de gel droogt. Zonder deze uithardingsmethoden voor gelnagels zal je gel niet drogen. Met UV kan elke soort gellak uitgehard worden, maar met LED is dat niet het geval. Het is dus goed om te kijken welke gel je wilt uitharden als je een LED lamp aan wilt schaffen. Met UV duurt het wel langer voor je nagels droog zijn.

Van de uithardingsmethoden voor gelnagels en als je naar de voor – en nadelen kijkt, zijn de LED lampen de meest populaire.

414153307 18263055319202449 6277484238804491969 n

Verschil tussen UV en LED lampen als uithardingsmethoden voor gelnagels

UV licht is ultraviolet licht, een elektromagnetische straling. UV licht ligt tussen de 100 en 400 nanometer. UV licht bezit meer energie dan het zichtbare licht en kan een chemische reactie veroorzaken die je gelnagels laten drogen.

LED lampen zijn ook eigenlijk UV lampen, maar ze hebben een kleiner bereik aan UV licht. Ze stralen een hogere concentratie aan UV licht uit en dus meer energie. Qua verbruik zijn LED lampen energie zuiniger, en hebben een langere levensduur. Ze zijn wel duurder dan UV lampen, maar de voordelen compenseren dat weer. UV lampen moeten vaker vervangen worden. Let op: niet alle gellak kan gedroogd worden door LED, dus daar moet je goed op letten.

Van de uithardingsmethoden voor gelnagels wordt er vaker gekozen voor LED lampen, omdat hier meer voordelen aan zitten.

400035878 18256704202202449 823239614388042587 n

De voor- en nadelen van LED lampen

Omdat LED lampen de meest populaire is van de uithardingsmethoden voor gelnagels zet ik hier de voor – en nadelen op een rijtje.

  • Deze lampen hebben een lange levensduur.
  • Ze gebruiken minder energie dan UV lampen en zijn dus zuiniger met energie.
  • Je kunt je nagels sneller drogen.
  • LED droogt de gel beter door de lange golflengte.
  • Qua prijs ben je uiteindelijk beter uit, omdat je de lampen niet hoeft te vervangen.
  • LED lampen zijn veiliger voor je huid, omdat ze minder lang aan UV worden blootgesteld.

Nadelen:

  • Je kunt niet alle gel met LED drogen
  • Bij aanschaf zijn ze duurder dan UV lampen.

Beste UV lampen voor gelnagels: top 5

Op de eerste plaats hebben we de UV LED lamp van Bora Pora:

Deze lamp kost 34,95 euro en heeft zeer goede reviews. De lamp heeft 66 LEDs en kost 280 W. Je hele hand of voet past er in en hij gaat automatisch aan als je die er in steekt. Ook zit er een timer op van 10, 30, 60 en 99 seconden. De laatste is low heat voor de gevoelige handen. Sommige zeggen dat je nagels niet droog zijn in 60 sec. maar als je nog een keer 60 sec. droogt dan is het goed!

Op de tweede plaats komt de De Sera UV lamp:

Deze lamp kost 24,95 euro en gebruikt 168 W. De lamp heeft 42 LED lampen. die je nagels in 60 sec. drogen. Ook heel fijn is dat de lamp ruim is en een 2,5 m. kabel heeft. Ook heel handig is dat de lamp automatisch aan gaat als je je handen er in doet, dus je hoeft geen knopjes in te drukken. Ook voor de gevoelige handen is er een low heat mode. De klanten die de lamp aangeschaft hebben zijn zeer tevreden!

Op de derde plaats hebben we de For Dig nageldroger van 220 W.

Deze lamp bevat 57 LED lampen en kost 29,99 euro. Het handige van deze lamp is dat er een memorie functie op zit. De lamp onthoudt de laatste timer die je ingesteld hebt en als je je handen er onder doet dan gaat hij vanzelf aan. De lamp is lekker groot en heeft ook een low heat functie. Je kunt de lamp ook prima voor je voeten gebruiken. De reviews laten zien dat de lamp je nagels prima droogt in 60 sec.

Op de vierde plaats hebben we de SUN XL MAX

Deze lamp heeft 66 LEDs en kost 280 W. Er is een timer van 10, 30 60 en 90 seconden. Ook erg handig dat de lamp vanzelf aan gaat als je je handen er in steekt. De lamp kost 24,99 euro en je kunt hem gebruiken voor je handen en je voeten. Sommigen hadden wat problemen met de levering van de lamp, maar als daar wat fout gaat heb je garantie.

Op de laatste plaats hebben we een mini nageldroger van Moods gellac.

Deze mini droger is erg handig om te hebben als je op verschillende plaatsen je nagels wilt doen. Er zitten 6 LED lampjes in de nageldroger die je nagels perfect uitharden. De lamp kost 12,95 euro en de klanten zijn zeer tevreden over de lamp. Hij werkt op netstroom en je kunt hem dus niet opladen.

Beste LED lampen voor gelnagels: top 3

Op de eerste plaats hebben we de pro LED lamp van pink gellac:

Deze lamp kost 85 euro, maar je bent wel verzekerd van een goede lamp. Je kunt de lamp gebruiken voor je handen en omdat je de bodem er af kunt halen kun je hem ook voor je voeten gebruiken. Als je je handen of voeten in de lamp steekt gaat de lamp automatisch aan. Er zit een timer op. Na 30 sec. en 60 sec. piept de lamp. En na 120 seconden gaat de lamp automatisch uit. Degenen die de lamp gekocht hebben zijn heel tevreden en vinden het fijn dat de lamp lekker groot is, waardoor je hele hand of voet er goed in past.

Op de tweede plaats hebben we nog een pink gellac LED lamp:

Deze lamp kost ook best aardig wat, namelijk 55 euro, maar hij doet zijn werk, dus dat is wat waard! De lamp heeft helemaal rondom een zilvercoat, wat er voor zorgt dat je nagels snel drogen. Er zit een timer op van 30 seconden en na 60 seconden gaat de lamp vanzelf uit. Let op: de lamp is niet heel groot en heeft een korte kabel. Over de werking zijn de klanten zeer tevreden.

En op de derde plaats hebben we een mini LED lamp van Nail glow:

Deze lamp kun je makkelijk meenemen en als je press on nagels gebruikt is deze lamp ook prima om je nagels te laten drogen. Hij kost maar 11,95 euro en is energiezuinig volgens degenen die heb gekocht hebben. Hij is uitermate geschikt om je gellak mee te laten drogen en je kunt de lamp makkelijk meenemen zodat je dat overal kunt doen. De review is positief!

De foto’s zijn van @Tweetsnails en op onze website kun je bruikbare informatie en leuke tips over gelnagels vinden.