Goed nieuws voor de nagelbijters en mensen met poreuze nagels. Probeer eens Biab! Je zult er versteld van staan hoe goed het voor je nagels is en het ook nog eens mooi is!

Biab

Wat is Biab?

Biab betekend “Builder in a bottle”. Het is gel die voedingsstoffen bevat om je natuurlijke nagels te verstevigen. Goed nieuws voor de nagelbijters of voor mensen die poreuze nagels hebben die snel scheuren. Na een paar behandelingen zal je zien dat je nagels een stuk steviger zijn. En ze zien er ook nog eens mooi uit. Nog een voordeel: als je een nagelbijter bent en je behandeld je nagels met Biab kun je van het nagelbijten afkomen! Ook als je altijd gel of acryl op je nagels hebt is het goed om tussendoor eens een paar behandelingen met Biab te doen.

Wat kost het?

Een “kale” behandeling kost ongeveer 35 tot 50 euro. Als je ook je nagels gelakt wilt hebben met gellak en / of een kleine verlenging wilt kan dat oplopen tot 55 tot 70 euro. Als je het zelf doet is het natuurlijk goedkoper. Een flesje Biab is ongeveer 14 tot 20 euro en daar kun je meer dan 1 keer je nagels van doen. Zeker als je alle andere spullen zelf al hebt, zoals een uv lamp en dergelijke, dan is het de moeite waard zelf te doen!

120601428 624534524859074 6469432031421838096 n

Kun je een verlenging maken met Biab?

Je kunt een kleine verlenging maken, door meerdere laagjes aan te brengen en met behulp van tips of sjablonen. Biab is niet geschikt voor een lange verlenging, want het is niet stevig genoeg. Lange verlengingen kun je alleen met gel of acryl maken.

Hoe maak je de verlenging?

De tips worden op de nagels gelijmd en daarover wordt de Biab aangebracht en uitgehard. Je kunt ook sjablonen onder de nagel aanbrengen en daarop worden meerdere laagjes aangebracht en uitgehard. Eerst wordt een dunne basislaag aangebracht als primer, daarna een dikkere laag die over de tip en sjabloon heengaat en de nagel vormt. De laatste laag bedekt de hele nagel. Biab moet per laag uitgehard worden onder de UV lamp. Als de nagels uitgehard zijn kun je de sjabloon verwijderen. Je kunt met gellak nog een kleurtje aan de nagel geven.

100952347 1151101225225979 7641764816872463195 n

Wat zijn de voordelen?

Een voordeel is dat het makkelijk te verwijderen is, want je kunt het afweken. Het is vriendelijker voor je natuurlijke nagels, want het verstevigd en voed je nagels. De kans op scheuren is heel klein. Je hoeft ook niet los een primer aan te schaffen, want de eerste laag breng je dun aan en werkt als primer. Als je broze en poreuze nagels hebt verstevigd het je nagels. Voor nagelbijters kun je hiermee van het nagelbijten afkomen!

Wat zijn de nadelen?

Je kunt geen lange verlenging maken en het is minder stevig dan gel of acryl.

De foto’s komen van @Tweetsnails. Voor meer informatie over Biab producten kun je hier terecht!