Biab nagels

BIAB is de oplossing voor mensen met broze nagels en nagelbijters. Deze builder gel verstevigd en versterkt je eigen nagels.

Wat is BIAB?

Het betekend Builder In A Bottle. Het product bevat al primer en basecoat, dus het kan gelijk op de nagel. Je kunt het onder gellak gebruiken, maar ook gewoon alleen als versteviging en versterking van je eigen nagel. Ook voor nagelbijters is het ideaal, want je kunt niet zomaar je nagels meer afbijten. Je zult merken dat je natuurlijke nagels er na een tijdje een stuk gezonder en steviger uitzien. Het is dikker dan gel, maar dunner als acryl. Als je het wilt verwijderen dan kun je het af laten weken (soaken).

Beschadigde nagels

Als de nagels echt heel erg beschadigd zijn dan kan het wel een half jaar duren voordat ze weer gezond zijn. Dat betekend dat je de BIAB een paar keer herhaalt. Als je lange tijd gelnagels hebt gebruikt dan kun je best eens tussendoor een keer builder gel gebruiken, zodat de natuurlijke nagels weer een beetje steviger worden.

Hoe gebruik je BIAB?

Allereerst vijl je de glans van de nagels en ontvet je ze. Daarna breng je een dun laagje van de builder gel aan en hard je die uit onder de lamp. Dan breng je per nagel wat gel aan waarmee je de bolling maakt. Hier worden de nagels 1 voor 1 onder de lamp uitgehard om de bolling te behouden. Je kunt de vorm eventueel nog bijvijlen. Je kunt het zo laten en een topcoat er op doen, maar je kunt natuurlijk ook nog een mooi kleurtje er op doen en daarna de topcoat. Je kunt je nagels ook nog versieren als je dat leuk vindt. Hier kun je tips vinden.

Producten die je kunt aanschaffen bij bol.com

Wat is BIAB?

BIAB betekend Builder In A Bottle en verstevigd en versterkt je eigen nagels. Het is iets dikker dan gel en dunner dan acryl.

Wie kan BIAB het beste gebruiken?

Als je een nagelbijter bent of zwakke en broze nagels hebt dan kun je hier je nagels sterker en steviger mee maken. Ook kun je het gebruiken een keer tussendoor als je gel en acryl gebruikt om je nagels een oppepper te geven.

Hoe lang blijft BIAB zitten?

Het blijft ongeveer 3 tot 4 weken zitten.