Om de nagels te ontvetten en op te ruwen heb je een bufferblok (ook wel nagelblok genoemd) nodig. Met dit blok verwijder je onregelmatigheden op de nagels. Je polijst de nagels er mee. Doordat je de nagels opruwt met het blok zal de gel of acryl beter hechten. Zonder deze stap zal de hele manicure mislukken als de gel of acryl los laat, dus een bufferblok is een onmisbaar accessoire.

Waar moet je op letten als je een bufferblok koopt?

Allereerst is het handig om te bepalen waar je het blok voor nodig hebt en hoe ruw of fijn hij moet zijn. Aan de hand daarvan kun je het beste blok uitkiezen. Natuurlijk zijn er blokken die goedkoop zijn, maar minder lang meegaan. Als je kwaliteit koopt zul je er langer plezier van hebben. We hebben een top 5 uitgekozen op bol.com, zodat je niet uitgebreid hoeft te zoeken en snel kunt bestellen.

Productbeoordeling

Over het algemeen heeft een bufferblok een grove korrel. Het is dus goed om even te checken voor je er 1 besteld om te kijken hoe grof of fijn de korrel is. Het is vaak zo dat het hele blok uit dezelfde korrel bestaat, dus als je er 1 zoekt met verschillende korrels op 1 blok dan even goed de beschrijving lezen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij het ene blok laten de korrels sneller los dan bij het andere, dus daarom kun je beter voor kwaliteit kiezen! Het is altijd een aanrader om de reviews te lezen die mensen bij een een product schrijven. Dan weet je al snel wat de voor – en nadelen zijn.

Wat is een nagelbuffer?

Een bufferblok gebruik je om oneffenheden en vuil van de nagel te verwijderen en de nagel te polijsten.

Welke nagelbuffers zijn er?

Er zijn nagelbuffers die aan alle kanten uit 1 soort korrel bestaan, maar je hebt ook nagelbuffers met aan iedere kant een ander soort korrel. Ook zijn er elektische waar je de kop van kunt vervangen en dus ook kunt gebruiken voor andere handelingen.

Wat is het verschil tussen een nagelbuffer en een nagelvijl?

Een nagelbuffer gebruik je om de oppervlakte van de nagel te polijsten, terwijl je een vijl gebruikt om de nagel op lengte en in vorm te vijlen.