Nagellak op waterbasis proberen

protect 450594 640 1

De allerbelangrijkste reden waarom je het beste nagellak op waterbasis kunt gebruiken, is natuurlijk je gezondheid. Tegenwoordig zitten overal zoveel schadelijke stoffen in dat je geen idee hebt wat je allemaal binnenkrijgt. Dus waarom zou je niet opletten welke producten je gebruikt?

Zo werkt nagellak op waterbasis

Er zitten acrylpolymeren in, water en natuurlijke kleurstoffen. Het is natuurlijk nooit helemaal vrij van chemie, want er vind toch een chemische reactie plaats, maar de schadelijke stoffen die in gewone nagellak zitten die zitten er niet in. Het is dus in ieder geval een stuk gezonder voor je lichaam!

Het verschil met normale nagellak

Het grootste verschil met gewone nagellak is dat nagellak op basis van water geen schadelijke stoffen bevat. De geur van gewone nagellak zegt al genoeg! De hele kamer ruikt er naar als je het gebruikt.  Er zitten allerlei ongezonde en chemische stoffen in. Als je er eens goed over na gaat denken dan is dat helemaal niet goed voor je lichaam! En daarom kun je dus beter nagellak op waterbasis gebruiken. Deze bevat geen schadelijke stoffen, is niet getest op dieren, is biologisch afbreekbaar en is hypoallergeen. Er zit ook bijna geen geur aan deze nagellak.

Hier kun je meer lezen over de bestanddelen van gel nagellak. Als je daar meer over wilt weten!

De voordelen

  • Nagellak op waterbasis is gezonder dan gewone nagellak
  • Je kunt lekker tutten met je dochter of nichtje, buurmeisje noem maar op. Deze nagellak kunnen kinderen ook gebruiken!
  • Je kunt een remover gebruiken op sojabasis

De nadelen

  • Je moet er even aan wennen om het aan te brengen
  • Als je je handen vaak wast met zeep die bepaalde stoffen bevat dan kan dat de nagellak aantasten
  • Het blijft het mooiste als je ook de primer en de topcoat aanschaft (het prime, shine en seal systeem). En dat kost dan iets meer dan gewone nagellak.
  • Voordat je deze nagellak kunt gebruiken moeten je nagels vrij zijn van schadelijke stoffen. Dit kun je doen door 5 dagen een conditioner te gebruiken en je nagels te vijlen met een buffervijl voordat je de nagellak gebruikt.
  • Het duurt een tijdje voordat het echt droog is, want het droogt van buiten naar binnen. Je kunt het dus het beste aanbrengen voordat je naar bed gaat!
  • Het blijft minder lang mooi dan gewone nagellak

3 merken nagellak op waterbasis die jij kunt proberen

Bekende en goede merken op waterbasis zijn: Acquarella, SOPHi en Scotch Naturals. Ik zou zeggen probeer het eens uit! Dan kun je altijd kijken of je het wat vind! Kijk vooral even op www.bol.com.

Wat is nagellak op waterbasis precies?

Deze nagellak bevat geen schadelijke stoffen die wel in gewone nagellak zitten.

Wat is het voordeel van nagellak op waterbasis?

Het is een stuk gezonder voor je!

Wat is het nadeel van nagellak op waterbasis?

Het blijft minder lang mooi dan gewone nagellak en wordt snel aangetast door chemische stoffen in zeep als je je handen wast.