Wat is gel voor gelnagels?

Wat zit er in de gel voor gelnagels en wat zijn eigenlijk de functies van de lagen die je op je nagels aanbrengt? Dat zijn vragen die steeds vaker naar boven komen, helemaal nu gelnagels steeds populairder worden.

Wat is het nut van base coat voor gelnagels?

Deze laag is belangrijk voor de verzorging van je nagels. Het zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren. Als je deze laag niet aan zou brengen dan zouden je nagels heel broos worden. Ook zorgt het ervoor dat de gel goed op de nagel hecht.

Waar bestaat de gel voor gelnagels uit?

Gel bestaat uit een vloeistof die in laagjes op de nagels aangebracht wordt en per laag uitgehard door middel van een UV lamp. Je kunt het zien als nagellak, maar dan steviger en het verschil is dat het niet droogt door de lucht, maar door UV. Door deze laagjes kun je de nagel vormen en verlengen, met behulp van sjablonen of tips.

En dan heb  je als laatste de top coat, die wordt aangebracht als finishing touch. Deze laag zorgt ervoor dat het geheel lang mooi blijft.

Ingrediënten van de gel voor gelnagels

De gel lak moet voldoen aan veiligheidseisen en er mogen geen Tolueen, Formaldehyde en DPD inzitten. In Nederland voldoen de gel laks aan deze eisen, maar als je producten aanschaft vanuit China dan is dat niet zeker.

Het is ook belangrijk om via Nederlandse websites goed op te passen. Veel websites (zelfs de handelen via Bol.com) importeren producten uit China. Wij hebben daarom een selectie gemaakt van Europese gellaken. Bekijk deze hieronder:

Tips om gellak te kopen

Er zit natuurlijk verschil tussen de gels. Je kunt naar ervaringen vragen in de omgeving om je heen, of reviews bij producten lezen. Het is belangrijk om een goede gel te hebben, en het is natuurlijk leuk als die niet te duur is! Neem echt even de moeite om dat te onderzoeken. En uiteindelijk is het uitproberen. Als je niet tevreden bent met het ene product dan probeer je het andere. Niet iedereen stelt dezelfde eisen, dus uiteindelijk moet je toch zelf beslissen welk product voor jou de beste is!