Als je gelnagels zet moet je natuurlijk ook je gelnagels onderhouden. Na een tijdje groeien ze uit of ze worden lelijk. Hier geven we tips hoe je je gelnagels kunt onderhouden.

Gelnagels onderhouden

Gelnagels onderhouden: Opvullen

Als je voor het eerst gelnagels zet dan hebben we hier een handleiding hoe je te werk kunt gaan. Na een paar weken groeien je gelnagels er af en moet je ze bijvullen. Het is belangrijk dat je daar niet te lang mee wacht, in verband met infecties en bacterien. Ook verplaatst het zwaartepunt van de nagel zich naar de bovenste helft, omdat de gelnagel er af groeit. Maar hoe ga je te werk als je je gelnagels op wilt vullen?

Hier geven we een handleiding:

Stap 1: Je duwt je nagelriemen terug met en bokkenpootje.

Stap 2: Je vijlt de bovenste laag gel van je nagels. Je kunt ook een frees gebruiken. Met een frees is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat, dus niet te veel druk uitoefent.

Stap 3: Vijl je nagels in de lengte die je wenst en de vorm die je wilt.

Stap 4: Nu kun je een bufferblok gebruiken om je nagels te polijsten. Verwijder het stof en maak je nagels vetvrij. In het volgende onderwerp in deze blog gaan we dieper in op het polijsten.

Stap 5: Breng een laagje basecoat aan en droog het onder de lamp.

Stap 6: Breng de buildergel aan en modelleer het. Droog dit onder de lamp.

Stap 7: Verwijder de plaklaag en vijl de nagels bij.

Stap 8: Als je een kleur en / of nailart aan wilt brengen doe je dat nu, maar je kunt deze stap ook overslaan. Voor meer tips over nailart kun je hier terecht.

Stap 9: Breng de topcoat aan en laat deze laag drogen onder de lamp.

414153002 18263055463202449 8716534850058962914 n 1

Gelnagels onderhouden: Polijsten

Om je nagels te polijsten zorg je er voor dat ze schoon zijn. Geen restjes gel en lak etc. Je neemt dan een nagelbuffer en met de grove korrel vijl je het nageloppervlak. Dat doe je door steeds 1 kant op te vijlen. Pas op dat je dit niet te lang doet, want dat kan je nagel beschadigen. Doe dit daarna ook met een fijnere korrel. Als je je nagels wilt laten glanzen kun je als laatste nog met de gladde kant je nagels opwrijven, zodat ze gaan glanzen. Hier kun je ronddraaiende bewegingen gebruiken.

Gelnagels onderhouden: Nagelriemolie

Het is belangrijk om je nagelriemen te behandelen met nagelriemolie. Dit kun je elke dag doen, dus niet alleen als je je nagels doet. Dit zorg er voor dat je nagelriemen flexibel blijven. Hier kun je onze blog over nagelriemolie vinden en leggen we uit waarom het belangrijk is om nagelriemolie te gebruiken bij gelnagels onderhouden.

Gelnagels onderhouden: Gelnagels verzorgen

Je kunt er voor zorgen dat je gelnagels langer mooi blijven door je aan bepaalde regels te houden. Zo kun je bij het schoonmaken en afwassen bijvoorbeeld handschoenen gebruiken, zodat je nagels minder aan water en schoonmaakmiddelen blootgesteld worden. Hier geven we tips hoe je je gelnagels langer mooi kunt houden.

345042952 674978511020741 555598350582613105 n 1

Gelnagels onderhouden: Gel verwijderen.

Om gel te verwijderen is het belangrijk dat je heel voorzichtig te werk gaat. Je kunt namelijk je natuurlijke nagels beschadigen en dat is niet de bedoeling. Hier geven we een handleiding om je gelnagels zelf te verwijderen. Het is het makkelijkst om je gelnagels gewoon steeds op te vullen en dan hoef je niet steeds alle gel te verwijderen. Je verwijderd dan alleen de bovenste laag van de gel. Dit is vriendelijker voor je nagels en je hoeft ook niet steeds opnieuw een verlenging te maken.

410260657 18261477814202449 2501111431941723506 n

De foto’s zijn van @Tweetsnails en ook op onze website kun je bruikbare informatie vinden over gelnagels.