In deze blog kijken we welke soorten gelnagels er zijn en welke de beste is voor jou!

Soorten gelnagels

Welke soorten gelnagels zijn er?

Je hebt zachte gel en harde gel. Uit deze 2 soorten gelnagels kun je kiezen. Zachte gel valt tussen gellak en harde gel in en wordt ook wel “soak off” gel genoemd. Zachte gel kun je af laten weken met aceton en is makkelijker te verwijderen dan harde gel. Met zachte gel kun je versteviging geven aan je eigen nagels, maar voor verlengingen wordt harde gel gebruikt.

In de salon wordt meestal harde gel gebruikt, want dit blijft langer zitten en hiermee kunnen verlengingen worden gemaakt. Ook kunnen nagels hiermee gerepareerd worden. Deze kun je niet makkelijk verwijderen, maar moet er af gevijld worden. Je kunt dit het beste laten doen, maar als je het toch zelf wilt proberen kun je hier tips vinden.

318941417 193961093158242 3788814037985629758 n

Hoe kies jij de beste soorten gelnagels voor een optimaal resultaat?

Als je alleen je nagels wat versteviging wilt geven, makkelijk wilt kunnen verwijderen en van verandering houdt dan is de zachte gel een goede optie voor jou. Van de soorten gelnagels is de zachte gel geschikt als je nagels niet zo veel te verduren hebben. Je kunt ook beide soorten gelnagels eens uitproberen en zo kijken welke het meest geschikt is voor jou.

Als je gaat voor verlenging van je nagels en duurzaamheid, dan kun je het beste voor harde gel kiezen. Bij harde gel hoef je niet zo voorzichtig te zijn met je nagels, maar ook bij harde gel kunnen je nagels beschadigen. Hier hebben we tips hoe je je nagels het langst mooi kunt houden.

318936566 681040810130624 4021710934847846407 n

Beste 5 harde gels voor de harde soorten gelnagels

Op nummer 1 hebben we: Guapa builder gel

Makkelijk mee te werken en goed aan te brengen met de gelbrush. Het is stevig en blijft 3 tot 4 weken mooi!

Op nummer 2: Victoria Vynn builder gel

Een hele goede gel en zeer stevig waardoor je geen dikke laag hoeft te gebruiken en je nagels er natuurlijker uitzien. Makkelijk mee te werken, wat ook erg prettig is!

En op nummer 3: Claresa keratine builder gel

Deze gel is zelfnivellerend, maar loopt niet op de nagelriemen vanwege een vloeibaar “geheugen”. Dat is makkelijk, want je hoeft het niet bij te vijlen. Het dekt perfect en je kunt een stevige verlenging maken. Het blijft tot 4 weken zitten.

Op nummer 4 komt Cosmetics Zone hypoallergeen gel

Het fijne van deze gel is dat het dik is. Het loopt dus niet uit en je kunt op je gemak je nagels vormen. Zeker voor beginners is dit een fijne gel.

En op nummer 5, maar zeker niet de laatste plaats IBD hard gel

Deze gel is hard en stevig en heeft een hoge viscositeit (stroperigheid).

Beste 3 zachte gels voor de zachte soorten gelnagels

Op nummer 1 hebben we: Upvoted soak off builder gel

Dit is een gel in een potje welke je zelf moet opbouwen op je nagel met behulp van de nagelbrush, maar hij is soak off, dus makkelijk te verwijderen.

Op nummer 2: Gellex BIAB

BIAB is een zachte gel die tussen gellak en gel invalt. Het is makkelijk aan te brengen met een kwastje en makkelijk te verwijderen.

En op nummer 3: Guapa BIAB

Ook dit is BIAB en het makkelijke is dat je gelijk de kleur hebt. Je hoeft dus niet nog een keer een gellak aan te brengen.

Beste 5 gellakken die geschikt zijn voor alle soorten gelnagels

Op nummer 1 komt: Venalisa

Dit is een prachtige rode gellak dit goed geschikt is voor de feestdagen. Het bladdert en scheurt niet en blijft lang mooi. Vanwege het rechte kwastje kun je er precies mee werken. Het hard snel uit en dekt goed! Ook is het began en dierproefvrij. Deze lak heeft alle eigenschappen voor een eerste plaats in de top 5. Het flesje kost 7,97 euro en bevat 7,5 ml.

Op nummer 2 hebben we: Meannail

Dit product is vegan en bevat geen allergene stoffen. De kleuren dekken goed en je krijgt 6 kleuren voor 14,90 euro. De prijs is super voor de kwaliteit die je er voor krijgt. De flesje bevatten 8 ml.

Op nummer 3 komt: Moods gellac

Dit is een 6 delig set met kerstkleuren en dit set kost 16,95 euro. De flesjes bevatten 8 ml. en zijn zeer populair vanwege de kwaliteit. Het dekt goed en het is goed aan te brengen. Bij sommige sets kunnen de kleuren wat afwijken, maar dat is er ook bij vermeld.

Op nummer 4 hebben we Pink Gellac

Dit flesje is 13,75 euro, maar is 15 ml. Deze prachtige rode kleur dekt goed en droog je (let op) onder de LED lamp. Je kunt deze gellak makkelijk verwijderen en het is 100% veganistisch. Ook is het vrij van allergene stoffen, dus HEMA vrij. Dat betekend niet dat je geen allergische reactie kunt krijgen, maar de kans is uitermate klein.

En op nummer 5 hebben we Miss Jules

Je krijgt 6 prachtige kerstkleuren voor 25,95 euro. De flesjes zijn 7 ml. per stuk. Het product is CE, SGS en MSDS gecertificeerd en is van zeer goede kwaliteit. Het dekt goed en droogt snel. Het is makkelijk aan te brengen en je krijgt er een handleiding bij. Dat is handig als je beginner bent!

De foto’s zijn van @Tweetsnails en ook op onze website hebben we allerlei informatie voor je over soorten gelnagels, tips en trends, dus neem zeker eens een kijkje!