5 tips voor een super mooie french manicure

french manicure

Met french manicure zit je altijd goed, maar hoe kun je het nu het beste zelf maken? Hier geven we 5 tips die het je makkelijker maken. Zo heb je in een handomdraai mooie witte tips!

Wat is french manicure?

De traditionale french manicure is een roze of transparante basis en een witte rand. Maar je hebt tegenwoordig allemaal varianten. je kan bijvoorbeeld ook een gekleurde of een glitter rand maken. Of omgekeerd dat je beneden aan de nagel een randje maakt en verder gewone lak. Het leuke is dat het nooit uit de mode raakt en overal bij past. Je kunt ook babyboomnagels maken. Dat is een french manicure die overloopt in de nagel. Ook heel mooi! Hier kun je lezen hoe je babyboom nagels maakt.

5 manieren om een french manicure te krijgen

1= Je lakt de nagel in een transparante of neutrale basiskleur en als dat droog is dan trek je met het kwastje van de witte lak van links naar rechts een witte rand op de top van de nagel. Als de witte rand droog is doe je er een topcoat op en klaar!

2= De tweede manier is dat je de nagel in een basiskleur lakt en droogt en daarna de top van de nagel afplakt met een tipguide. Dat is een halfrond wit stickertje. Dan lak je de top van de nagel en trek je de sticker er af als de witte lak nog nat is. Je laat de witte lak drogen en als laatste komt de topcoat.

3= Voor de derde manier gebruik je de witte manicure pen. Ook hier lak je de nagel eerst in de basiskleur en als het droog is kleur je als het ware de tip van de nagel wit in met de stift. Een topcoat en klaar!

4= Voor de vierde manier doen we alles hetzelfde, maar voor de witte tip gebruiken we een striping brush. Dit is een dun kwastje waar je goed lijnen mee kunt trekken en daarna invullen.

5= Voor de vijfde en laatste manier lak je eerst de witte tip. Daarna doop je een ovalen kwast in de nagelremover. Het overtollige nagelremover laat je eraf lopen en dan trek je de kwast aan de onderkant van de witte lak in een mooie lijn. Zo kun je dus slordig witte tips lakken en daarna bijwerken in een mooie lijn. Daarna (als de witte tip droog is) doe je de neutrale basislak op de gehele nagel en je sluit de manicure af met de topcoat.

Producten die je kunt gebruiken voor een french manicure

Bij bol.com kun je de juiste producten vinden die je nodig hebt voor een mooie french manicure. Je kunt hier hulpmiddelen vinden die je helpen om een mooi wit randje te maken, maar ook witte gellak of primer, basis en topcoats. Ook hebben ze mooie transparante kleuren of neutrale basiskleuren. Hier hebben we een paar producten op een rij gezet, maar je kunt zelf op de site van alles vinden als je wat wilt aanschaffen.

Kun je zelf makkelijk french manicure maken?

Je kunt tegenwoordig zelf heel makkelijk french manicure maken met hulp van stickers, en stempel, een pen of als je wat handiger bent, met de kwast van de lak.

Is french manicure in de mode?

Toevallig is french manicure in de mode en je mag allerlei variaties gebruiken, zoals bijvoorbeeld gekleurde tips of glitterlak.

Kan french manicure op een korte nagel?

Nee dat kan niet. Je moet wel enigzins wat langere nagels hebben om een witte rand te maken. Of je moet je nagels verlengen met gel of acryl. Dan kan het wel.