5 tips voor mooi en makkelijk stamping op je nagels!

stamping

Stamping lijkt heel makkelijk, maar het vereist enige oefening. We geven hier wat tips zodat het misschien wat sneller gaat lukken!

Wat is stamping?

Stamping is stempelen op je nagels. Je gebruikt dus een sjabloon en een stempel. De sjabloon is er voor het patroon. Daar smeer je de lak op. Daarna schraap je de overtollige lak eraf met een stevige kaart of oude bankkaart. En zet je het patroon op de stempel. Deze stempel je op de nagel. Het is een hele leuke en makkelijke manier om je nagels te versieren, maar voor sommigen lukt het niet gelijk. Ze raken gefrustreert en stoppen er mee. Daarom geven we hier wat tips zodat het misschien wel lukt. Hier kun je nog meer tips en methodes vinden om je nagels te versieren.

5 tips voor stamping

  1. Gebruik een nagellak die in 1 laag dekt. Hoe beter de lak dekt hoe mooier het patroon. Je kan eerst op een papier proberen hoe de stempel overkomt en of de lak goed dekt. Dan hoef je niet de nagel weer schoon te maken als het niet lukt.
  2. Probeer meerdere stempels en kijk welke voor jou het fijnste is om mee te stempelen.
  3. Als de stempel niet gelukt is kun je proberen om voorzichtig met een watje en remover de afbeelding er af te halen. Als je een beetje geluk hebt hoef je niet de hele nagel opnieuw te lakken.
  4. Zorg dat de afbeelding goed droog is en breng de topcoat pas dan aan. Zelfs dan zo voorzichtig mogelijk zodat de stempel niet uitloopt.
  5. Het is goed om even te checken of het patroon groot genoeg is voor je nagel.

Producten van bol.com die je kunt gebruiken voor stamping

Welke nagellak gebruik je voor stamping?

Je hebt speciale nagellak voor stempelen, maar je kunt kunt prima gewone gellak gebruiken als hij maar in 1 keer goed dekt!

Hoe reinig je een nagel stempel?

Als je hem gebruikt en plakband bij de hand hebt dan kun je hem daar mee reinigen. Je kunt het natuurlijk ook met aceton doen.

Is het makkelijk om nagels te stempelen?

Het lijkt makkelijker dan het is, maar met wat tips heb je het snel onder de knie. Oefening baart kunst!


Reacties

Geef een reactie