Met polygel nagels haal je het beste uit twee werelden in huis. Polygel is namelijk een perfecte mix van acryl en gel. Het geven én krijgen van een manicure met polygel nagels biedt veel voordelen en bovendien behoud je 3 tot 4 weken lang een mooi resultaat. Wil je meer weten over de techniek achter poly en wil je zelf polygel nagels zetten? Lees dan snel verder.

Wat zijn polygel nagels?

Polygel (Polymer gel) is een combinatie van een harde gel en acryl die uithardt onder een nagel lamp. Een andere benaming voor polygel is acrygel. De substantie heeft een dikkere structuur dan gel en heeft geen nivellerende werking.

Met polygel kan je nagels verstevigen, in het gewenste model brengen en zelfs verlengen. Polygel wordt bovendien niet vanzelf hard zoals acryl. Dit maakt polygel makkelijk om mee te werken, omdat je op je eigen tempo kan werken. Daarom zijn polygel nagels geschikt voor zowel beginnende nagelstylisten als meer gevorderden.

Polygel nagels zijn meer flexibel dan acrylnagels, maar steviger dan gelnagels. Polygel is -in tegenstelling tot acryl- geurloos en werkt niet irriterend. Een manicure met polygel is bovendien niet schadelijk voor de natuurlijke nagels. Om deze redenen is polygel op dit moment erg in trek bij nagelstylisten.

Dit heb jij nodig om zelf polygelnagels te zetten

Polygel nagels zetten starterspakket - vegan - meanail - uv lamp led 48w - gelnagellak
Druk op de afbeelding om deze direct te bestellen.

Voor een perfecte polygel manicure heb je enkele essentials nodig. Zet alles vooraf klaar zodat je snel en efficiënt kunt werken. Je kunt alle benodigdheden afzonderlijk of in een polygel kit kopen. Hieronder vind je een overzicht van de tools die je nodig hebt tijdens een manicure met polygel:

 • Nagelvijl: Om de nagel te vormen.
 • Penseeltje: Deze heb je nog om een model te maken.
 • Dehydrator of nail prep: Dit zorgt voor een goede hechting, samen met basecoat
 • Basecoat: Dit verbetert de hechting verder en beschermt de nagels.
 • Topcoat: zorgt voor een strakke afwerking en en beschermt als toplaag.
 • Polygel en poly liquid (Slip Solution): Basisingrediënten voor poly nagels.
 • LED of UV nagellamp: Hiermee maak je de polygel hard.
 • Nagelbuffer: Hiermee ruw je de nagel op voor een betere hechting.
 • Bokkenpootje: Voor het terugduwen van de nagelriemen.
 • Alcohol en celstofdeppers: Hiermee verwijder je stof en reinig je nagels.
 • Optioneel: Nagelriemolie: Voor gezonde nagels na de behandeling.
 • Optioneel: dual forms of nagelsjablonen (indien je een nagelverlenging uit gaat voeren).

Alle producten los verzamelen kan best een uitdaging zijn. Liever gemak en meteen beginnen? Via onderstaande knop hebben we 5 polygel starterspakketten voor jou op een rijtje gezet.

Om polygel nagels te verwijderen heb je een (elektrische) vijl, bokkenpootje, aceton en nailwraps nodig.

Stappenplan: Zelf polygel nagels zetten

We geven je graag stap voor stap mee op welke manier je het allerbeste resultaat kunt bekomen als je aan de slag gaat met polygel.

Benodigde tijd: 30 minuten

Stap 1: Nagelriemen terugduwen

Duw met een nailpusher voorzichtig de nagelriemen terug en verwijder de losse velletjes rond de nagelriemen. Zo maak je ruimte om in de volgende fasen met de volledige nagel aan de slag te kunnen gaan.

Stap 2: Vijlen

Gebruik een vijl om de nagels in een mooie vorm te vijlen. Hier mag je zo creatief mee zijn als je zelf wilt, maar de eerste keer kan je hier het beste voorzichtig mee zijn!

Stap 3: Glanslaag verwijderen

Met een blokvijl 180 verwijder je nu de glanslaag van de nagelplaat.

Stap 4: Nagel schoonmaken

Veeg het stof van de nagel en maak de nagelplaat schoon met poly liquid.

Stap 5: Laag poly bonder aanbrengen

Breng een dunne laag poly bonder aan op de nagel en laat het ongeveer 40 seconden drogen.

Stap 6: Dunne laag poly base

Vervolgens breng je een dunne laag poly base aan. Let hierbij op dat je de nagelriemen niet raakt. Laat drogen 30 seconden drogen onder een LED-lamp of 2 minuten onder een UV-lamp.

Stap 7: Breng polygel aan (midden van de nagel)

Druk de juiste hoeveelheid polygel uit de tube en snij deze af met de nailpusher.  In het midden van de nagel breng je de poly gel aan.

Stap 8: Maak jouw vorm

Om de gel in de juiste vorm te shapen, maak je de penseel nat met poly liquid. Breng nu de polygel in de gewenste vorm met het penseel. Dit mag op je eigen tempo. Polygel droogt niet aan de lucht. Wanneer de nagel in de gewenste vorm is, laat je de polygel uitharden. Bij een LED-lamp is de uithardtijd 30 seconden en bij een UV-lamp 2 minuten.

Stap 9: Verwijder de plaklaag

Tenslotte verwijder je de plaklaag met de liquid. Vorm nu de nagel in de gewenste shape met een vijl. Als laatste verwijder je het stof.

Stap 10: Maak het af met een topcoat

Indien gewenst kan er nog een topcoat over de nagel heen. Dit kan je doen zoals je normaal met een topcoat doet.

Geschatte kosten: 35 EUR

Voilá als het goed is heb jij nu prachtige polygel nagels gezet. We zien graag jouw resultaat en het zou top zijn als je dit met ons wil delen. Kan jij al succesvol en mooie polygel nagels zetten? Deel deze met ons via klantenservice@gelnagels-zetten.nl en we plaatsen ze graag op onze blog!

Heb jij een kit nodig om zelf aan de slag te gaan, bekijk dan de kits op Bol.com

Veelgestelde vragen over polygel

 • Hoe lang blijft polygel mooi op de nagels?

  Polygel nagels blijven 3 tot 4 weken mooi, op voorwaarde dat ze nagels goed gezet zijn. Na deze periode heb je kans op scheurtjes en losse stukjes of kan de nagel gaan breken. Zorg dat je de polygel nagels zorgvuldig en professioneel laat verwijderen zoals bij gel- of acrylnagels.

 • Waarom blijven mijn polygel nagels niet zitten?

  Als polygel nagels niet goed blijven zitten, kan de oorzaak hiervan een slechte voorbereiding zijn. Het is noodzakelijk een goede cleaner en prep te gebruiken zodat de polygel zich goed kan hechten aan de nagel. Volg ons stappenplan zo goed mogelijk om loskomende polygel nagels te vermijden.

 • Wat is het verschil tussen gelnagels en polygel nagels?

  Het grootste verschillen tussen polygel en acryl is dat polygel 16% lichter is dan gel. Dit zorgt ervoor dat polygel nagels natuurlijker aanvoelen. Ondanks dat de substantie lichter is, is polygel wel sterker dan reguliere gelnagels. Polygel is dus harder dan gel, maar tegelijkertijd wel flexibeler. Polygel kan je zien als een perfecte samensmelting van alle voordelen van acryl en gel samen.

 • Wat heb je allemaal nodig om polygel nagels zetten?

  Je hebt een aantal basics nodig. Zo is bijvoorbeeld een LED- of UV-lamp een echte must omdat polygel zonder lamp niet uithardt. Verder is het ook belangrijk om een goede nail prep en basecoat te hebben. Indien je niet goed prept, zullen de polygel nagels onvoldoende hechten aan de nagel. Een topcoat, penseeltje, nagelvijl, nagelbuffer en uiteraard de polygel zelf heb je ook nodig.

 • Hoe zorg ik ervoor dat polygel lang en goed blijft zitten?

  Om ervoor te zorgen dat de polygel goed hecht aan de nagel, is het van belang om te zorgen voor een goede prep. Gebruik bij het preppen een basecoat van topkwaliteit. Om ervoor te zorgen dat de polygel nog beter blijft zitten kun je ook de poly base en de poly bonder erbij gebruiken. Werk af met een topcoat voor een extra goed resultaat.