Om gelnagels te zetten heb je apparatuur en gereedschap voor gelnagels nodig. In deze blog geven we informatie over deze gereedschappen en apparatuur. Ook geven we tips om jouw manicure een succes te maken!

Gereedschap voor gelnagels

Gereedschap voor gelnagels: Kwasten en applicators

421593130 18267491536202449 226116433765604227 n

Gelpenselen heb je nodig om buildergel aan te brengen en te modelleren. Je hebt ook gel waar de kwast / aplicator toegevoegd is en je de gel aan kan brengen als bij nagellak. Als dat niet zo is dan heb je dus een gelpenseel nodig om de gel aan te brengen. Je neemt dan een klein bolletje gel wat je op de nagel aanbrengt en naar de zijkanten uitstrijkt met de gelpenseel. Hier kun je meer informatie vinden over de aanbrengtechnieken voor gelnagels.

Ook heb je allerlei soorten kwasten die je kunt gebruiken voor nail art. Bij nail art heb je meerdere soorten kwasten nodig. Soms heb je hele fijne kwasten nodig om een dun lijntje te kunnen tekenen, maar soms kun je ook een dikkere kwast gebruiken. Als je een kwastenpakket aanschaft heb je alles bij de hand om nail art aan te kunnen brengen op je gelnagels.

Als je niet zo creatief bent en je fijne motoriek is niet geweldig kun je nog steeds geweldige nail art op je nagels aanbrengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van stamping. Hier geven we tips! Je kunt ook stickers op je nagels aanbrengen. Een topcoat erover en klaar zijn je nagels! In deze blog kun je nog meer makkelijk bruikbare nailart artikelen vinden!

Gereedschap voor gelnagels: Nagelboren

423223966 18267728824202449 8322569530726802627 n

Misschien heb je nog nooit van een nagelboor gehoord, want deze worden ook wel nagelfrees genoemd. Het een een elektrische nagelvijl die je kunt gebruiken als gereedschap voor gelnagels om de gel op je nagels bij te vijlen en je nagels in vorm te vijlen. Ook kun je de nagelboor gebruiken bij het verwijderen van gelnagels om de bovenste laag gel van je nagels te vijlen. Hier kun je tips vinden om je gelnagels zelf thuis te kunnen verwijderen.

Je kunt met de frees ook eelt en dode huid verwijderen en de nagelriemen / zijkanten netjes maken. Voor elke handeling is een ander bitje nodig, dus het is belangrijk dat je weet welk bitje je waarvoor gebruikt. Hier kun je meer informatie vinden over de nagelfrees.

Een paar tips bij het gebruik van de nagelboor:

  • Gebruik een laag toerenaantal om te voorkomen dat je nagels beschadigd raken. Zeker als je een nagelfrees nog nooit hebt gebruikt.
  • Verwijder eerst de nagellak als je dat op je nagels hebt om oververhitting van de nagels te voorkomen. Of vijl de nagellak of gellak er heel voorzichtig en langzaam eerst af.
  • Zorg er altijd voor dat je koppen schoon en steriel zijn.
  • Als je ergens pijn voelt stop dan direct met het gebruik van de nagelboor. Dit betekend dat je op je natuurlijke nagel aan het vijlen bent of een ontsteking / infectie hebt.
  • Gebruik het juiste bitje voor de juiste handeling.

Gereedschap voor gelnagels: Lampen

421587298 18267491449202449 1895152561159615301 n

Om je gelnagels te laten drogen heb je een UV / LED lamp nodig. Deze valt onder de categorie gereedschap voor gelnagels die je absoluut nodig hebt. Het is belangrijk dat je een goede lamp aanschaft die de gellak goed uitdroogt. Als de gel niet goed uitdroogt kan dat bijvoorbeeld leiden tot een allergie. En ook voor de manicure heeft het nadelen, want deze zal niet lang mooi blijven. Het is belangrijk voor je gezondheid dat de lamp een certificaat heeft en dat hij veilig is. We hebben een blog geschreven over de beste lampen en die kun je hier bekijken. Voor de oudere UV lampen moest je om de zoveel tijd de lampenbol vervangen, maar met de UV / LED lampen van nu hoeft dat niet meer.

De foto’s zijn van @Tweetsnails. Op onze website kun je antwoorden vinden op je vragen over gelnagels. Ook geven we hier meer informatie over gereedschap voor gelnagels.