Pexels cottonbro 3997388

In deze blog noemen we 5 goede basecoats die je kunt gebruiken om gelnagels te zetten. Wij noemen ze hier los, maar als je zoekt op bol.com kun je ze vaak ook vinden in een set samen met een primer en een topcoat, als je daar de voorkeur aan geeft. Hier kun je meer informatie vinden over de primer. En hier over de topcoat.

Wat is basecoat?

Basecoat zorgt ervoor dat de nagels niet verkleuren door de gellak en ook dat de gellak beter hecht op de nagels. Het egaliseert de nagels zodat ze mooi glad zijn en de lak mooier aan te brengen is. Deze laag droogt onder de UV lamp, dus niet aan de lucht zoals bij de primer. Een goede basecoat bevat verzorgende ingredienten voor je nagels, en dat is zeker geen luxe als je altijd gelnagels zet of laat zetten.

Top 5

Productbeoordeling

De eerste 3 producten in onze top 5 worden goed beoordeeld en de prijzen zijn goed. De 2 laatste producten zijn wat duurder en zijn niet beoordeeld op bol.com. Het gaat om professionele merken, dus in principe zouden ze hun werk goed en professioneel moeten doen! Deze merken worden in salons gebruikt en zijn ook een stuk duurder, dus voor eigen gebruik kun prima een wat goedkopere gebruiken. Tenzij je natuurlijk echt zulke goede gelnagels wilt als in de salon! Dan moet je ook die producten gebruiken.

Wat is basecoat?

Een basecoat zorgt er voor dat de gellak beter hecht en dat de nagels niet verkleuren door de kleur van de gellak. Ook is het verzorgend voor je nagels.

Hoeveel lagen basecoat heb je nodig?

Je hebt in principe 1 gewone laag nodig, maar je kunt beter 2 dunne lagen doen dan 1 dikke laag!

Kun je zonder basecoat?

Als je niet wilt dat je nagels gaan verkleuren en je wilt dat je gelnagels lang mooi blijven, dan kun je zeker niet zonder. Ook egaliseert het je nagels, zodat je gellak mooier aan te brengen is.