pexels kristina paukshtite 704815

De topcoat is de finishing touch en geeft de nagels een mooie gladde uitstraling! Zonder deze laatste laag geniet je minder lang van je manicure!

Wat is een topcoat?

Een topcoat is de laatste laag die je aanbrengt. Deze laag zorgt ervoor dat de nagellak langer mooi blijft en niet bladdert. Het dekt als het ware de nagels af zodat er geen afdrukken of krassen in de nagellak kunnen komen. Als je wil meer weten over de eerste stappen, zoals het gebruik van primer dan kun je dat hier lezen. Ook over de basecoat kun je hier informatie vinden.

Welke soorten topcoat heb je?

Je hebt verschillende soorten die je kunt gebruiken. Je kunt dus kijken welke het beste bij je past of in welke stemming je bent. Deze soorten zijn er:

  • Mat. Deze geven de nagels een matte uitstraling. Je kunt ook 1 nagel mat maken en de rest glanzend.
  • Glanzend. Deze variant wordt het meest gebruikt.
  • Glitter. Als je je nagels een feestelijke uitstraling wilt geven dan kun je een glitter topcoat gebruiken.
  • Sneldrogend. Als je heel erge haast hebt dan kun je deze variant gebruiken. Je moet natuurlijk niet gelijk druk zetten op je nagels, maar ze zijn wel een stuk sneller droog!

Top 5

Bij bol.com kun je ze snel bestellen:

Productbeoordeling

De producten worden goed beoordeeld. Er wordt gezegd dat de nagellak goed droog moet zijn voordat je de topcoat aanbrengt. Bij de Awesome topcoat komen een paar opmerkingen dat het blijft plakken, maar anderen zijn er wel tevreden mee. Zoals ik al eerder zei is het even zoeken naar wanneer je deze laag precies aanbrengt zodat de nagellak niet te nat is, maar ook niet te droog.

Wat doet een topcoat?

Dit beschermt de nagellak zodat deze langer mooi blijft.

Kunnen gelnagels zonder een topcoat?

Als je lang van je manicure wilt genieten niet. Dan gaat de nagellak mat worden of bladderen of er komen krassen in.

Hoe gebruik je een topcoat?

Het is een kunst om het op het juiste moment aan te brengen. De nagellak moet droog zijn, maar ook weer niet te droog. Het is een kwestie van oefenen!