Polygel is een opkomende trend op het gebied van nagels. Het is een combinatie van gel en acryl en blijft hierdoor beter zitten. Daarnaast is het ook niet schadelijk voor de natuurlijke nagels. Hierdoor zien veel mensen dit vaak als een beter alternatief. Wil jij meer te komen weten over Polygel en alle voor –en nadelen hiervan weten? Lees dan snel verder!

Wat is Polygel?

Polygel is een combinatie tussen gel en acryl. Het heeft de flexibiliteit die gel ook heeft, maar ook de stevigheid van acryl. Waar gel normaliter zichzelf in vorm brengt, is dit bij polygel niet het geval. De nagels blijven langer zitten, zijn flexibeler en makkelijker te modelleren dan gel –of acrylnagels

De voordelen

• Polygel nagels zijn enerzijds flexibeler, maar toch steviger dan gel –en acrylnagels. Hierdoor blijven de nagels dan ook langer zitten en kan je er vanuit gaan dat ze ongeveer 3 tot 4 weken blijven zitten.
• Polygel heeft een aangename geur, is niet irriterend en niet schadelijk voor de eigen nagel.
• Bij het aanbrengen zal de nagel niet uit zichzelf uitharden. Hierdoor kun je dus lekker op je eigen tempo werken!
• Het is makkelijker om leuke designs aan te brengen dan op gel –of acrylnagels

De nadelen

• Het aanbrengen van Polygelnagels is ingewikkelder dan gelnagels. Op het moment dat Polygelnagels verkeerd worden aangebracht, kunnen de nagels hittepieken veroorzaken tijdens het uitharden.
• In vergelijking met acryl duurt het uitharden langer. Waar acryl al uit zichzelf uithardt, doet Polygel dit niet en zal het pas uitharden onder de UV lamp.
• Om hier verder op in te gaan; je hebt dus ook persé een UV lamp nodig. Zonder deze lamp zullen de nagels niet uitharden.
• De gel zal niet uit zichzelf egaliseren. Hiervoor heb je Polygel liquid nodig.

Zelf Polygel nagels zetten & Koopadvies

Klaar om zelf aan de slag te gaan. Bekijk hier het stappenplan om zelf polygel nagels te zetten en bekijk ook ons koopadvies voor de beste polygel producten & merken. Wil je eerst meer weten? Lees hieronder de veelgestelde vragen. Veel plezier met je nieuwe nagels!

Polygel kit - meanail - nagelverlenging - uv lamp led 48w - gelnagellak
Druk op de bovenstaande kit om deze direct te bekijken.

Veelgestelde vragen over Polygelnagels

Wat is polygel?

Polygel is een combinatie tussen acryl en gel. Het is minder schadelijk voor de nagels en blijft goed zitten waardoor het de nieuwste trend is op het gebied van nagels!

Waarom zou ik Polygel in plaats van acryl gebruiken?

In tegenstelling tot acryl is Polygel niet schadelijk voor de natuurlijke nagels. Daarnaast is het makkelijker aan te brengen omdat het niet uit zichzelf uithardt en je dus op eigen tempo kunt werken.

Wat betekent polymer gel?

Polymer gel is een gelachtige substantie. Het combineert de flexibiliteit van gel met de stevigheid van acryl en is makkelijker te modelleren doordat het bestaat uit oplosmiddelen zoals water. Polygel staat ook wel bekend als Hydrogel.

Is Polygel slecht voor de nagels?

Polygel is niet schadelijk voor de natuurlijke nagels. Het is uiteraard wel belangrijk dat de nagels op een goede manier worden gezet en verwijderd.

Hoe verwijder je Polygel?

Polygel is te verwijderen door de substantie weg te vijlen tot je zo dicht mogelijk op de natuurlijke nagel zit. Het resterende laagje kun je dan makkelijk verwijderen met nagellak remover met aceton.

Hoe zorg ik dat de Polygel goed blijft zitten?

Om de Polygel beter te laten zitten, kun je de Poly base en de Poly bonder gebruiken. Daarnaast is het uiteraard van belang dat de handen goed gewassen zijn en er geen lucht onder de Polygel komt.